Hanna Asefaw er ny deltager i TekstLab Inkubator

16.05.2023 / «+Hanna» er en artist som jobber med elementer innen musikk, spoken word, poesi og nysirkus. I Inkubator vil Hanna arbeide innen ulike medier og uttrykksformer med en overordnet tematikk knyttet til identitet og arv.

Rett før sommeren begynte Hanna Asefaw, alias +Hanna  i TekstLab Inkubator.

Jeg ønsker å utforske og utvikle materiale til en EP der fortellingene, i form av sang og poesi, er i fokus. En sentral del av prosjektet er hvordan det musikalske og poetiske materialet samtidig kan gjøres overførbart til et scenisk utrykk. Det er ikke ofte man får muligheten til å fordype seg i noe så eget, så dette er en mulighet jeg setter utrolig stor pris på og jeg gleder meg masse til å begynne å skape, sier Hanna om prosjektet sitt.  

Hanna har deltatt i TekstLab Unge Stemmer (TUS) siden 2015 og har vært med på Scratch Kvelder og TekstLab Scratch Festivaler på arenaer som Sentralen, Dramatikkens Hus, Nationaltheatret og Cafeteatret. Hun har også gjennom TekstLab deltatt på Scenetekstivalen i Tromsø (2018), Miniøya, Kulturfest Tøyen, Kvinnedagen 8. mars på Sentralen, samt medvirket i forestillingen ID -Politics of Identity av Shanti Brahmachari (2016). Hanna har også vært involvert i workhops under TekstLab Ung-programmet.

For øvrig har Hanna som allsidig kunstner og artist opptrådt på scener som Den Norske Opera og Ballet, Det kongelige slott (m/ Nysirkus Bjerke), Parkteateret, FemFest og Oslo Afro Arts Festival. Hun har siden 2013 jobbet som instruktør ved Nysirkus Bjerke, en arena hvor barn og unge i bydelen skal få mulighet til å uttrykke seg kunstnerisk. Hun startet selv som elev her i 2007 og instruerer i akrobatikk og luftakrobatikk. Hun har også studert samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo samt hatt et utvekslingsopphold ved Newcastle University hvor hun fordypet seg i kreativ skriving.

Foto: Frédéric Boudin

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi
19. september 2022

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller

Jeg er utrolig takknemlig for at NyeNational har gitt meg mulighet til å jobbe på Nationaltheatret. Det er en fantastisk arbeidsplass med vanvittig dyktige folk i alle ledd. Jeg lærer hver eneste dag!

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller
19. september 2022

Daria Glenter - Dramatiker

"Gjør en innsats for å være glad på andres vegne, på ordentlig! Det åpner opp rom i deg sjøl som du ikke visste du hadde. Det er en kraft i å glede seg på andres vegne. Du blir sterkere av det sjøl."

Daria Glenter - Dramatiker