Har du ambisjoner om en profesjonell karriere som dirigent på internasjonalt nivå? Nå har du sjansen!

16.05.2023 / Nå utlyses en ny søknadsrunde til eliteprogrammet i det nasjonale talentutviklingsprogrammet Dirigentløftet. Dirigentløftet er en langsiktig satsing med mål om å heve nivå, dyrke kompetanse, øke status, skape samarbeid og bidra til økte karrieremuligheter for norske dirigenter. Det er plass til inntil 10 kandidater i elitesatsingen som består av Dirigentforum og lanseringsprogrammet Opptakt.

Dirigentforum er et utviklingsprogram for talentfulle dirigenter med ønske om en profesjonell karriere som dirigent. Det tas opp inntil 9 kandidater. Deltakerne får veiledning av ledende internasjonale dirigentpedagoger og maestroer som en del av programmet.

I Opptakt tas det kun inn én kandidat, som står på spranget til en potensiell internasjonal karriere.

Deltageren får et opplegg med individualisert og skreddersydd veiledning som er basert på deltakerens egne ønsker og kunstneriske profil.

 

Historisk sjanse
- Elitesatsingen i Dirigentløftet gir Norges fremste, unge dirigenttalenter en arena for å kalibrere seg opp mot et profesjonelt og internasjonalt nivå, sier Morten Wensberg leder for faglig råd i Dirigentløftet.
- I de to øverste programmene i Dirigentløftet, Dirigentforum og Opptakt, får deltakerne jobbe med landets fremste profesjonelle musikere, solister og orkestre. De får gjøre stort repertoar, og de får veiledning av ledende norske og internasjonale maestroer. I tillegg til det kunstneriske får deltakerne også oppfølging på personlig utvikling og karriereutvikling. Å komme med i disse programmene betyr mye for deltakerne, forklarer Wensberg og avslutter:
- I Dirigentløftets elitesatsing får talentene historisk gode muligheter til å utvikle seg som dirigenter og til å bygge karriere.

Kandidatene i Dirigentforum og Opptakt tas inn for 2 år og må forplikte seg til å prioritere samlingene (5-6 helgesamlinger, besøk hos de profesjonelle orkestrene), være godt forberedt til disse samt å delta inn i Dirigentløftet med eget bidrag inntil 5 dager ila året.

 

Audition: Prøvedirigering med orkester
Det stilles ingen formelle krav til søkerne, men de reelle kravene er høye. Søknad skal leveres med CV, motivasjonsbrev og video. 10 – 12 søkere velges ut til prøvedirigering

Øvre aldersgrense er henholdsvis 30 år for Dirigentforum og 35 år for Opptakt.

Innkommende søknader vurderes av Dirigentløftetets faglige råd som velger ut 10 – 12 kandidater til prøvedirigering med Trondheim Symfoniorkester i august.

Kandidater som plukkes ut til prøvedirigering vurderes av en jury bestående av Faglig råd samt representanter for alle landets symfoniorkestre.

 

Noe for deg?

Søknadsfristen er 10. juni!

Dirigentløftet er initiert og driftet av Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge.

 

Mer om Dirigentløftet her.

 

Mer informasjon og innlevering av søknad her.

 

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program
02. juni 2023

Orkester programmering - en panelsamtale

Torsdag 01. juni åpnet Dirigentløftet, Music Norway og Musikkforleggerne Flagstad-rommet hos Den Norske Ballett og Opera, for samtaler og møter mellom komponister, dirigenter og musikkforlag!

Orkester programmering - en panelsamtale

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi