Hilmar-talent Helga Myhr og bandet Morgenrode vant årets spellemann i folkemusikk

08.05.2020 / Debutalbumet med bandet Morgonrode vant Spellemann i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusik.

Foto: Johannes Selvaag

– Å utvikle og skape er heilt essensielt i gleda mi av å drive med musikk. Alt frå å finne fram til ubrukte og gamle slåtteformer og setta saman til min eigen form, til å jobbe fram verk der ein kun tar utgangspunkt i klangmoglegheitene i hardingfela.  Musikkskriving for meg betyr også å jobbe fram ny og gamal musikk kollektivt i eit band, forteller Myhr i et intervju med TONO.

Hilmar-talentet ble i år nominert til
Spellemann i folkemusikk med ikke bare én, men to utgivelser. Debutalbumet med bandet Morgonrode vant Spellemann i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusik.

Gratulerer med spellemann! Hvordan var det å motta den gjeve prisen i disse omstendighetene?

– Det føltes stort, men det var en veldig rar utdeling. Bandmedlemmene var hjemme hele dagen og det føltes ikke helt virkelig. Alt annet var så hverdagslig rundt oss. Men vi bor alle i samme oppgang, og fikk feiret litt sammen!

Hva nå, og hva er fokuset deres fremover?

– Morgonrode gav ut en ny plate i starten av april, så vi har hatt veldig fokus på denne. Som band mistet vi selvsagt litt konserter på grunn av korona, men vi gleder oss veldig til å reise rundt med den nye plata så snart vi får mulighet.

Du var også hilmar-talent i 2018 og 2019. Hva har dette programmet betydd for deg?

Det var veldig kjekt å få så mye støtte gjennom programmet. I tillegg fikk jeg muligheten til å jobbe en hel del med mentor Tuva. Prosessen vi hadde sammen resulterte i solo-plata mi.

20. september 2020

Unge talenter på Trondheim Kammermusikkfestival

Som del av Talent Trondheim er Trondheim kammermusikkfestival en viktig begivenhet for unge klassiske musikere i Trondheims-regionen.

Unge talenter på Trondheim kammermusikkfestival
27. august 2020

Prøvespill for nye medlemmer i talentsatsingen BFUng

66 unge talenter har meldt seg på til prøvespill 29.august.

Prøvespill for nye medlemmer i talentsatsingen BFUng
24. august 2020

– Tilstedeværelsen og magien som oppstår i musikken når ein har noken å formidle den til, er noke man ikkje kan finne noken anna plass.

Ingrid og Maria Ose fra Papillon opptrer under den offisielle åpningen av Aulaseriene førstkommende søndag.

– Tilstedeværelsen og magien som oppstår i musikken når ein har noken å formidle den til, er noke man ikkje kan finne noken anna plass.