Høstballett i Valdres

16.05.2023 / Valdres Sommerballett arrangeres i juni hvert år i regi av Den Norske Ballettskole & Akademi. Nå har de tatt turen tilbake med forestillingen «Dans i Edvard Griegs verden».

Den Norske Ballettskole & Akademi nøyer seg ikke bare med å besøke Oppland hver sommer.

- Vi har lyst til å vise mer ballett i Fagernes kulturhus andre deler av året i. Vi kombinerer dette med samarbeid med kulturskolene i området, andre lokale danseskoler og danseglade barn og unge i Valdres, sier daglig leder i Den Norske Ballettskole & Akademi, Irene Aarset Jansson.

1. september viste de forestillingen «Dans i Edvard Griegs verden» med kulturskoleelever fra Øystre Slidre, Etnedal og Nord-Aurdal. Forestillingen gikk av stabelen uken før i Oslo Konserthus i regi av Oslo Kammermusikkfestival, med musikere fra Barratt Due musikkinstitutt. Forestillingen er en kombinasjonen av skuespill og klassisk ballett, med noen innslag også med et moderne og neoklassisk uttrykk. Etter forestillingen i Fagernes kulturhus fikk danserne stående applaus, og det var klart at forestillingen appellerte til både store og små publikummere.

- Å knytte sammen miljøene innen bredde og elite, hvor elever trener seks dager i uken, fra et større geografisk område, er inspirerende for alle deltakerne. Dette skaper gode bånd mellom danserne, og vil bidra til inspirasjon og interesse for ballett og dans gjennom hele året, sier Jansson. – For mange er Valdres Sommerballett et flott mål å ha for øyet frem til neste sommer, avslutter hun.

Neste Valdres Sommerballett avholdes i perioden 22. - 30. juni 2019.  

8. desember blir det igjen forestilling i Fagernes kulturhus, med elever fra kulturskolene og FRIKAR. 

Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Stian Schioldborg/ Magentastudios