Høythengende priser til Crescendo- og ArtEx-talent Amalie Stalheim

20.11.2018 / Cellist Amalie Stalheim (25) er tildelt og nominert til en rekke priser i høst. Den Stockholmsbaserte musikeren har også hatt konsert med Kungliga Filharmonikerna.

Amalie Stalheim fra Bergen har de siste årene vært bosatt i Stockholm. Hun er ArtEx-deltaker og ble i august tatt opp i mentorprogrammet Crescendo. I høst har hun hatt mye å glede seg over.

Hun vant i oktober Norges musikkhøgskoles solistpris. Fra Sollentuna kommune i Stockholm er hun tildelt deres store kulturpris. Prisen tildeles en person som har vist fremragende evne innen kulturområdet, og er på 60 000 kroner. 

Også her til lands er hun blitt tildelt stort stipend. Den 2. november mottok hun stipend på hele 100 000 fra Fegerstenstiftelsen.

- Det er utrolig stas! Pengestøtten går til videre studier i utlandet, CD-innspilling, noter og strenger. Dette setter jeg veldig stor pris på, sier Amalie Stalheim.

I tillegg til dette var Stalheim nominert til Equinors talentstipend, et av Norges største innen klassisk musikk på én million kroner. Sammen med henne var årets finalister cellist Sandra Lied Haga, pianist Christian Grøvlen og sopran Caroline Wettergren. Wettergren ble kåret som vinner den 20. november.

Konsert med Kungliga Filharmonikerna
28. og 29. november sto Stalheim på scenen som solist med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

- Jeg spiller i Tobias Broströms cellokonsert som jeg spilte tidligere i år med Nordiska Kammarorkestern. Dette er veldig stort for meg og det føles kjempegøy å skulle få spille i det store konserthuset på min andre «hjemmebane» - nemlig i Stockholm der jeg har hatt base de siste seks årene, sier Stalheim.

Mer om konserten her.

Les mer om ArtEx her og Crescendo her.

Foto: Christopher Hästbacka