Internasjonalisering i TekstLab inkubator

07.04.2017 / Deltakerne i TekstLab Inkubator er aktive hele året på teaterscener, TV-programmer, konferanser, festivaler med mer – men nytt av året er at talentene ikke bare står på scenen i Norge; nå får de også prøve seg i utlandet.

Fra og med i år får deltakerne i TekstLab Inkubator gjennomføre opphold hos kunstnere og kunstmiljøer i andre land. De møter kunstnere som bidrar til å styrke kunstuttrykkene til den enkelte, samtidig som de jobber videre med egne prosjekter. Målet er å få frem skapende kunstnere i det frie scenekunstfeltet, som utvikler egne produksjoner og kontinuerlig viser work-in-progress på ulike scener.

Først ut er talentene Christine Vik Bratvold og Mariko Miyata Jancey, med opphold i New York og Kyoto.

I vinter var Christine hos Movement Research Center i New York. Etter dette har hun hatt premierer på sin nye forestilling «Tro og Overbevisning» som er innkjøpt av Den Kulturelle Skolesekken. Hun er på turne med forestillingen våren 2017.

Mariko planlegger for tiden detaljene i studieoppholdet i Japan, der hun utforsker den tradisjonelle japanske danseformen butoh ved Kyoto Art Centre. Dette er en del av fordypningen i hennes eget prosjekt «Røtter, greiner og nye kvister». Hun viser deler av prosjektet på Radar Scene i Asker i april, som del av at hun er artist-in-residens i TekstLabs interaktive skoleprogram i Asker. Her støtter hun elever i 8. og 9. klasser til å utvikle egne tekster og performans som de viser på scenen på skolen.

Fremover vil de andre deltagerne i TekstLab Inkubator få tilbud om utenlandsopphold tilpasset deres kunstuttrykk. Etter hvert vil også kunstnere fra andre steder i verden inviteres til opphold – artist in residence – i TekstLab.

Nytt talent inn i TekstLab Inkubator
I vår kan TekstLab Inkubator også glede seg over en ny deltager; den 22 år gamle musikeren, pianisten, komponisten, låtskriveren og sangeren Christian Roger Beharie.

Beharie har studerer utøvende musikk med sang som instrument, og formidler egne låter i møte mellom poplandskap og urbane musikksjangre.

4. mai kan den som vil ta turen til Samfunnet Bislet i Oslo for å høre Beharie spille med fullt band og nyskrevne låter. I mellomtiden kan man lytte til musikken hans på Souncloud: soundcloud.com/christian-beharie

På bildet: Christian Roger Beharie
Foto: Frederic Boudin