Jazzsatsing inn i Talent Norge

19.03.2018 / Jazzintro er et av norsk jazz’ viktigste talentutviklingsarenaer, og avvikles annethvert år. Nå er åtte av landets mest lovende, unge jazzband plukket ut til Jazzintro 2018.

Les mer om samarbeidet her.

– Vi er svært glade for å få bidra til å løfte unge jazztalenter. En stor del av dagens mest profilerte norske jazzmusikere står på listen over tidligere Jazzinto-deltagere, og vi synes det er spennende og viktig å støtte musikere som er i starten av sin karriere, sier Maria Mediaas Jørstad.

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere. Åtte band har sluppet gjennom nåløyet i denne runden: Kjemilie, Relling, Billy Meier, Shakai, Lukas Zabulionis Group, Master Oogway, I LIKE TO SLEEP og Krilles Manjaro. Alle vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler våren og sommeren 2018.

– Nivået på dagens unge musikere er høyt, og disse åtte bandene har utmerket seg i en stor bunke med mange gode søknader, forteller juryleder og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen. 

Fra innledende runder på Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival vil fire av bandene gå videre til finale under Moldejazz i juli. Der vil en jury bestående av noen av landets fremste jazzmusikere, kåre en vinner. Bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2018 vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipend på 150 000 kroner.

- Nytt i år er at Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Jazzintro 2018.  Dette er vi svært glade for, og det gir Norsk jazzforum mulighet til å videreutvikle oppfølgingen av bandet som går til topps under Moldejazz, og legge til rette for en skreddersydd lansering av Årets Unge Jazzmusikere 2018, sier Larsen fornøyd.

Fagjuryen for Jazzintro 2018 består av:

  • Bassist og Spellemann-nominerte Ellen Andrea Wang
  • Saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster
  • Samt pianist og Buddy-prisvinner fra 2013, Jan Gunnar Hoff 

Spilleliste Jazzintro 2018:

  • Vossa Jazz, 24. mars: Kjemilie og Relling
  • Maijazz 6. mai: Billy Meier og Shakai
  • Nattjazz 30. mai: Lukas Zabulionis Group og Master Oogway
  • Kongsberg Jazzfestival 5. juli: I LIKE TO SLEEP og Krilles Manjaro
  • Moldejazz, 18. juli: finale