Juleballett og internasjonale konkurranser

14.11.2019 / Solister, unge talenter og rekrutter fra Valdres Sommerballett har tett program før jul med «Nøtteknekkeren og den allergiske Klara». Neste vår venter internasjonale utfordringer.

Den Norske Ballettskole & Akademi og Den Norske Ballettskole Bærum viste publikumssuksessen «Nøtteknekkeren og den Allergiske Klara» i Bærum kulturhus 8. og 9. november. Forestillingen er et samarbeid med Stiftelsen Dam, Norges Astma og Allergiforbund og prinsesse Martha Louises Fond.

–Det var fulle hus, stående applaus og høyt nivå, sier Irene Jansson, daglig leder ved Den Norske Ballettskole.

Nå skal talentene videre til Fagernes kulturhus i vakre Valdres 23. november, og så videre danse i «Nøtteknekkeren» med Bergen kulturskole I Grieghallen, Bergen, i desember. 

Representerer internasjonalt 
Våren 2020 er kunstnerisk leder ved Valdres Sommerballett og DNBS&A Siri Johansen invitert til å sitte i jury og representere Norge i tre internasjonale ballettkonkurranser: International Dance Competition Koeln, TanzOlymp, og Grand Prix Kiev.

–Dette er en stor ære og det bidrar til å utvikle norske ballettalenter og at Norge settes på det internasjonale ballettkartet. Mange av talentene fra DNBS&A og Valdres Sommerballett skal delta i konkurransene, sier Siri Johansen. 

Hun skal møte ballettpersonligheter som Nina Ananiashivili (tidligere stjernedanser ved Bolshoi) og Vladimir Vasiliev (tidligere stjernedanser og direktør ved Bolshoi Theater). Han besøkte DNBS&A i Oslo i 2011.

–Det er svært utviklende for unge talenter å forberede seg og trene seg opp til slike delmål i løpet av sin utdannelse. Å kjenne på å mestre ulike følelser i forbindelse med slike konkurranser er gull verdt. Det å stå på ulike internasjonale scener, gir erfaring som er nyttig for fremtidig karriere, sier Irene Jansson.

Foto: Stian Schioldborg/Magentasudios 

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser