Julekort fra Talent Norge: – Et tydelig signal til kommende generasjoner

18.12.2020 / Del 5 av 10: GameLab Hamar setter rekord og mottar tilskudd bare fire måneder etter oppstart, og vi arrangerer inspirerende fagsamling på tvers av fagfelt. Her er høydepunktene fra våre satsinger i Innlandet.

Dette er sak 5 i rekken av Talent Norges julekort, og omhandler året som har gått i Innlandet. I julekortene løfter vi frem minneverdige opplevelser og ser tilbake på et år fylt av nyttige erfaringer og spennende samarbeidsprosjekter. Bli med!

Talent Norge jobber for å sikre de aller beste talentene gode utviklingsarenaer der de bor. Slik odler vi frem de beste og baner vei for et rikere kulturliv. Et stort høydepunkt for oss i 2020 var lanseringen av en regionsatsing i Innlandet. Samme med Sparebankstiftelsen Hedmark skal vi sikre at de aller beste kunst- og kulturtalentene får tilgang til gode talentprogram i regionen. De første satsingene er Filmtalent Innlandet, Teater Innlandet UNG og GameLab Hamar.

Produktsjef og produsent i Fabelaktivs Filmtalent Innlandet, Arild Halvorsen, omtalte de regionale talentprogrammene som «drømmeprosjekter» for dem som ønsker å få innblikk i innsiden og utsiden av bransjen. 

–  De skal kastes ut i det – og få øse av sine kreative hjertemuskler, lovet Halvorsen under lanseringen av de tre talentprogrammene i september.

Arild Andersen. Foto: Fabelaktiv

Teatersjef ved Teater Innlandet Thorleif Bamble pekte på viktigheten av Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmarks initiativ til å tilrettelegge for talentsatsinger regionalt.

–  At Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark satser i så stor grad på kunst og kultur regionalt, sender et tydelig signal til kommende generasjoner om at her finnes det både arenaer og folk som er villig til aktivt å satse på dem. Det er av enorm betydning. Vi ser også på det som en anerkjennelse på et nasjonalt plan.

Enorm validering av spillfeltet

Ekstra gledelig er det å se at vår regionale satsing har båret frukter på rekordkorttid. Bare fire måneder etter lansering mottok de fire talentene Benjamin Bergseth, Sigurd Stapnes, Mathias Hareide og Vebjørn Netland i spillkollektivet Frog Quota tilskudd på 200.000,- fra Østnorsk filmsenter til utvikling av nytt spillkonsept.

De fire utviklerne er også med i Talent Norge og Nordisk Kulturfonds pilotsatsing Globus, som skal gi kunnskap om unge talenters globale veier og legge til rette for synergier på tvers av fagfelt.

– At Østnorsk filmsenter velger å satse på våre talenter, er en enorm validering av spillefeltet. Dette er utrolig viktig for oppkomsten av nye selskaper og utviklingen av nye spill! uttalte en stolt prosjektleder i GameLab Håvard Haugrud i november.

Møteplasser på tvers og storfint besøk

I 2020 har det vært inspirerende å se at de regionale satsingene har funnet gode løsninger under pandemien og lagt til rette for møteplasser på tvers av fagfelt.

Hamar Game Collective inviterte til en felles fagsamling på Hamar i november, med besøk av den Berlin-baserte kunstneren Philipp Geist og den irske dirigenten Eimear Noone. Sistnevnte er kjent for lydbildene fra «World of Warcraft» samt andre bestselgende videospill og var i februar i år den første kvinnelige dirigenten noensinne som ledet orkesteret ved Oscar-utdelingen.

Tilstede var talenter fra flere av våre satsinger. Slike møteplasser gir talentene en unik mulighet til å møte andre deltakerne i Talent Norge, delta i kunnskapsdelingen på tvers og la seg inspirere av fremstående kunstnere. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Tusen takk for samarbeidet, god jul og godt nytt år!

Her finner du årets julekort fra Talent Norge.

På bildet: Jazzintro-vinner I LIKE TO SLEEP i aksjon med Mette Rasmussen. Foto: Thor Egil Leirtrø

17. desember 2020

Julehilsen fra Talent Norge

Et nesten uvirkelig 2020 nærmer seg slutten.

Julehilsen fra Talent Norge
17. desember 2020

Julekort fra Talent Norge: Vi gjør oss internasjonalt bemerket

Eksklusivt besøk av MK2 og Le Bureau-skuespiller Mathieu Kassovitz, karrieresamtaler med Harrison Parrott og tett coaching – dette er blant årets høydepunkter for våre ArtEx-talenter i 2020.

Julekort fra Talent Norge: Vi gjør oss internasjonalt bemerket
17. desember 2020

Julekort fra Talent Norge: Jakten på en kunstnerisk stemme i Nord-Norge

Hva vil det si å finne sin kunstneriske stemme i Nord, hvordan legger vi til rette for talentutvikling i regionen og hva vil det si å ta sjansen på et kunstfelt stilt overfor store utfordringer?

Julekort fra Talent Norge: Jakten på en kunstnerisk stemme i Nord-Norge