Maren Hjertø er FRIKAR X sitt nye talent

23.04.2019 / 21-åringen fra Ski kapret en ledig plass i talentsatsingen etter prøvedans på to verksteder med Hallgrim Hansegård.

Talentprogrammet FRIKAR X skal følge opp nyutdannede, norske bevegelseskunstnere på toppnivå. Da FRIKAR X fikk en ledig plass i talentsatsingen ble det avholdt prøvedans på to åpne verksteder, og så andregangs audition/prøvedans 11. mars med syv aktuelle dansere. 

Det nyvalgte talentet sier dette om å bli med i FRIKAR X:

–FRIKAR X inspirerer meg til å ville gå enda mer i dybden av folkedansen og lære mer om norsk kultur. Jeg ser frem til å utforske hvordan jeg kan integrere prinsippene fra folkedansen inn i dansen min. Jeg gleder meg også til å samarbeide med dansere med så forskjellige bakgrunner fra andre dansestiler, se hvordan vi interagerer og hva vi kan lære av hverandre. Det beste med dansekunsten er det å formidle, møtet mellom utøver og publikum, og den gleden over friheten jeg føler gjennom å danse.

Les mer om FRIKAR X her.

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser