Marius Nesets MANMADE fremføres tre ganger i Grieghallen

05.08.2020 / 12. og 13.august er det duket for ytterligere tre fremføringer under sommerfestivalen «Gode vibrasjoner» i Grieghallen.

Marius Neset er en av seks deltakere i KUPP, et utviklingsprogram for lovende unge komponister knyttet til seks orkestre fra hele landet. Saxofonkonserten MANMADE ble skapt i løpet av disse årene, og er direkte inspirert av de store klimautfordringene verden står overfor i dag. Verket ble urfremført i Grieghallen rett før koronanedstengingen, noe som ifølge komponisten gjorde det ekstra spesielt. 12. og 13.august er det duket for ytterligere tre fremføringer av verket under sommerfestivalen «Gode vibrasjoner» i Grieghallen.

KUPP-prosjektet ga oss muligheten for å bli kjent med komponisten og musikeren Marius Neset. Hans saxofonkonsert MANMADE slo veldig godt an blant publikum og musikere da den ble urfremført i Grieghallen i mars. Det var naturlig for oss å sette opp verket igjen ved første anledning, forteller programsjef i Bergen Filharmoniske Orkester, Oddmund Økland.

Musiker og komponist Neset er svært glad for at verket ikke bare blir en engangsfremførelse, men får langvarig liv. 

– Jeg er glad for at det har vært såpass stor interesse i både inn- og utland omkring verket, og at prosjektet med Bergen Filharmoniske orkester ser ut til å føre til langsiktig samarbeid, både med MANMADE, men også flere verker, forteller Neset.

Det er allerede lagt en del fremtidsplaner for MANMADE både innenlands og utenlands, i første omgang disse tre konsertene i august. I følge Nesset har det vært helt spesielt – og dessuten avgjørende for musikken – å få jobbe så tett sammen med et orkester over tid. 


Les mer om konserten her. 

– Å jobbe så tett sammen med et orkester over så lang tid, gir en unik mulighet for meg som komponist, men også for at musikken kan komme innunder huden på musikerne på en annen måte enn den gjør hvis man kun har 1-2 dagers øving + konsert. Langsiktige samarbeid som dette gjør at musikerne i orkesteret forhåpentligvis også føler et eierskap til musikken, hvilket har en stor innflytelse på hvordan musikken blir spilt. 

Nesset mener at utviklingsprogrammet KUPP er unikt i sitt slag. Blant annet har programmet utvidet kontaktnettverket og muliggjort at musikken og samarbeidet med BFO og Ed Gardner får et videre liv.

– For meg handlet KUPP først og fremst om å få muligheten til å jobbe med Bergen Filharmoniske Orkester, og skrive min første saksofonkonsert for fullt symfoniorkester. Som jazzmusiker har jeg turnert internasjonalt i mange år allerede, og er så heldig å få jobbe med noen av Europas beste innenfor booking/management/plateselskap osv, så for meg var det muligheten til å utvide kontaktnettet mitt innenfor den klassiske musikkverdenen som var det mest givende med KUPP. 


Har du en komponist i deg og drømmer om internasjonal profilering? Siste søknadsfrist for KUPP 2.0. er 19. august. Les mer og søk opptak her.

16. september 2022

Mariam Gviniashvili - Composer

"Don't wait for things to happen. Make them happen!"

Mariam Gviniashvili - Composer
08. august 2022

Martyna Kosecka - Komponist

"Talent Norge handler også om personlig vekst. Coaching økter med Kéa Ostovany hjalp meg å overvinne noen dårlige vaner og bli mer spontan i å oppleve livet. Jeg føler meg som en forandret person."

Martyna Kosecka - Komponist
02. august 2022

Kari Telstad Sundet - Komponist

"Talent er potensialet man har innen et område. Det er ikke det viktigste. Det finnes veldig mange med talent, men man må jobbe for å få noe ut av det - og så må man ha flaks."

Kari Telstad Sundet - Komponist