Tromsø Filmfestival: Mer Film introduserte deltakere for ny periode

29.01.2024 / For andre gang har Mer Film utlyst et talentprogram for filmskapere fra Nord-Norge. Programmet starter i 2024 og går ut 2026. Fire nye talenter har blitt valgt ut av en jury og disse ble offentliggjort på Tromsø filmfestival!

På bildet er fra venstre Silje Riise Næss, direktør i Talent Norge og tre av de deltakende filmskaperne 2024-26, Åse Kathrin Vuolab, Robin Jensen, Hedda Virik sammen med Mer Film-produsent Maria Ekerhovd. Emilie Blichfeldt var opptatt med pre-produksjon på sin første spillefilm og kunne i delta på årets utgave av Tromsø filmfestival. (Foto: Mer Film)

OM TALENTPROGRAMMET: NYE FORTELLINGER

Mer Film utlyste første talentprogram for nordnorske filmskapere i 2019. Fem talenter ble valgt og disse deltok i programmet som strakk seg fra 2020 til 2023. Alle fem kan vise til svært gode resultater. Emilie Blichfeldt, Elle Sofe Sara og Åse Kathrin Vuolab er alle klare til å gå i innspilling med sine første spillefilmer og tv-serier i 2024. Emilija Skarnulyte har hatt premiere på dokumentaren BURIAL som har fått svært god oppmerksomhet internasjonalt. Trude Ottersen lanserte i 2023 sin andre spillefilm BRØDRENE JOHANSEN og vant Amanda for beste dokumentarfilm samme år.

Talentprogrammet går over tre år og gir filmskaperne veiledning og tett oppfølging av sine prosjekter. En intern og ekstern jury har valgt fire talenter som alle har sterk nordnorsk tilknytning, lovende internasjonalt potensiale og jobber med originale og sterke filmfortellinger. Målet med programmet er å løfte fram disse fram på den internasjonale filmarenaen. Programmet gjennomføres i samarbeid med og er støttet av Talent Norge og Samfunnsløftet, Sparebank1 Nord-Norge.

For mer informasjon: https://www.merfilm.no/dette-er-talentene-2024/