Mestermøte med Elise Båtnes, Henninge Landaas og Louisa Tuck

18.11.2019 / Midt i november hadde strykerelevene på Lørdagsskolen ved Trondheim Kommunale Kulturskole besøk av Elise Båtnes, Henninge Landaas og Louisa Tuck.

Møtene med musikerne fra Oslo-Filharmonien har vært meget vellykket de siste to skoleårene, og elevene gledet seg stort til første møtet i høst. Mestermøtene arrangeres i samarbeid mellom Trondheim Kommunale Kulturskole, Unge Musikere – NTNU og Senter for talentutvikling Barratt Due, støttet av Dextra Musica.

I år som i fjor er årets hovedprosjekt kammermusikk med Elise, Henninge og Louisa som spillende ledere på tre verk. Deriblant Tsjajkovskijs strykerserenade som inkluderer alle strykerne på Lørdagsskolen. Under samlingen fikk også seks kammergrupper anledning til å spille for instruktørene, samt at syv utvalgte elever fikk spille solostykker under egne mesterklasser.

Neste samling i Trondheim er 14. – 15.desember, og noe av repertoaret som ble arbeidet med denne helgen vil fremføres på julekonsert 14.desember i Kolstad Kirke i Trondheim. Videre vil elever og instruktører arbeide med repertoar til Lørdagsskolens konsert nr. 1000 lørdag 8.februar 2020.

På bildet: Cellist Louisa Tuck underviser Quentin Branlat under mesterklasse
Foto: Line Henriksen