Min kulturhøst: Mathilde Caeyers

04.10.2019 / Tidligere UREDD-deltaker og dansekunstner Mathilde Caeyers er utdannet ved LIPA og driver det nordnorske samtidsdansekompaniet Intakt. Caeyers kulturhøst rommer blant annet et besøk til Oslo for å overvære den internasjonale dansefestivalen CODA. Her er høydepunktene - les og bli inspirert!

19. og 20. oktober: If one keeps walking 

En medmenneskelig danseforestilling som bryter barrieren mellom utøvere og publikum. Koreograf Hagit Yakira har menneskelige opplevelser i fokus og er kjent for å skape unike danseforestillinger. Her kommer også erfarne og uerfarne dansere sammen og jeg gleder meg til å se en inkluderende forestilling. 

Forestillingen vises i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Les mer her.

Foto: Den norske opera og ballett

20.oktober: Untaming Tradition

En heldagsopplevelse kuratert av Mia Habib, Elle Sofe Sara og Sudesh Adhana, tre ulike koreografer som har tatt for seg hvordan samtidsdans forholder seg til tradisjon i dag. Dagen blir fylt med film, teater, dans, performance og åpner opp for diskusjon rundt identitetspolitikk, sosiale problemstillinger og politiske stemmer. Da jeg leste om dette ble jeg med en gang interessert ettersom publikum vil få muligheten til å oppleve en rekke uttrykk rundt samme tema.

Se komplett forestillingsprogram her. 

25.oktober: Orbo Novo - Nagelhus Schia Productions

En samtidsdansforestilling av koreograf Sidi Larbi Cherkauoi fra 2009, som nå blir tatt opp igjen av Norges nye samtidsdanskompani Nagelhus Schia Productions. Siden jeg er halvt belgisk, og har tilbrakt mye tid i Antwerpen gjennom livet, har jeg i mange år fulgt koreograf Sidi Larbi Cherkaoui og sett både Guro og Vebjørn i hans produksjoner. Med musikk av Szymon Brzóskas og tekst fra boken A Stroke of Insight av Jill Bolte Taylor ser jeg for meg at det kommer til å bli en sterk, vakker og tankevekkende opplevelse.

Billetter til forestillingen her. 

F
oto: Antero Hein

 

21. oktober 2019

Min kulturhøst: Anne Lund

Tidligere UREDD-deltaker Anne Lund studerer for tiden i Stockholm, men nøler ikke med å reise hjem for å overvære både teater og konsert.

Min kulturhøst: Anne Lund
30. september 2019

Min kulturhøst: Elsine Haugstad

Elsine Haugstad fra Dirigentforum deler sine høydepunkter.

Min kulturhøst: Elsine Haugstad
26. september 2019

Min kulturhøst: Maria Mediaas Jørstad

Daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad, presenterer et lite utvalg av våre 44 satsinger.

Min kulturhøst: Maria Mediaas Jørstad