Møt de nye PopUp- deltakerne!

14.11.2023 / PopUp er Talent Norges ambisiøse satsing for rytmiske musikere i alderen 18-25 år som sikter høyt. I det ettårige programmet får både enkeltpersoner og band hjelp til å ta viktige steg videre i karrieren.

En sterk faggruppe har valgt ut seks unge musikere til å bli med i neste runde av talentprogrammet PopUp. Tuva Halse, Oskar Lindberget, Emma Elliane Oskal Valkeapää, Anna Fauske og duoen We met in June skal få bred oppfølging gjennom året som kommer.

 -Vi gleder oss til å kunne tilby deltakerne noen av verktøyene de ønsker seg, for å utvikle seg videre på egne premisser, sier prosjektleder Øystein Skar. Musikkbransjen kan både være ensom og krevende. Med PopUp blir deltakerne en del av et trygt og inspirerende fellesskap, kombinert med at de blant annet får tilpasset veiledning av både coach og mentor, i tillegg til annet faglig påfyll.

PopUp er et av prosjektene som inngår i et samarbeid mellom Talent Norge og Norsk Tipping, hvor målet er å sikre like muligheter for unge talenter innen kunst og kulturfeltet.

I avsnittene under kan du bli bedre kjent med de nye PopUp-deltakerne.

 

 

Foto:  David Søderholm

Tuva Halse vil berøre publikum   

Fiolinisten og komponisten Tuva Halse fra Molde lager musikk hvor improvisasjon står i sentrum. Hun har allerede spilt på de største jazzscenene i Norge, og bidratt på en rekke utgivelser med prominente musikere. Drømmen er å reise verden rundt og berøre folk med musikken, som ligger et sted mellom jazz, klassisk og pop. Selv beskriver hun den som melodiøs, melankolsk og til tider episk.

Tuva håper deltagelsen i PopUp kan pushe henne til å ta et steg videre. Særlig i arbeidet med ett nytt album.

– Jeg er sikker på at ressursene jeg får gjennom PopUp-programmet, med mentor, coach, nettverk og økonomiske midler, vil bidra til realisering av mange nye spennende ideer og konsept, sier Tuva.

 

 

Foto: Veronica Van Groningen

Oskar Lindberget trives i flere sjangre  

Saxofonist og komponist Oskar Lindberget er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og har turnert i Norge, Europa og USA. Han er aktiv i en rekke band og ensembler, i tillegg til å være bandleder og komponist for sin egen kvintett.

Musikken beskriver han gjerne som instrumental jazz eller «nordisk jazz», ispedd kirkemusikk og folkemusikk. Han drømmer om å skape egen musikk som kan være til glede for mennesker over hele verden.

– Jeg tror jeg kommer til å få veldig mye ut av mentor-ressursen både hva gjelder musikalske føringer, men også mange karrierefremmende råd og veiledning som hvordan å navigere musikkbransjen og andre erfaringer om hvordan å komme seg opp og frem i et post-pandemisk haltende musikkmarked, sier Oskar.

 

 

We Met in June sprer drømmer og romantikk

Musikkduoen We Met in June består av kjæresteparet Sara Rose Zadig og Gjest Ingeson Kvåle. De skaper et drømmende og romantisk lydlandskap, hvor visepop og Americana smelter sammen. Låtene dreier seg ofte om kjærlighet, lengsel, tvil, takknemlighet og glede, og debutsingelen «I feel fine» ble sluppet våren 2023. 

De kjenner seg av og til som to gamle sjeler, fordi de foretrekker musikk som er mye eldre enn dem selv, særlig fra 60- og 70-tallet.

­– Vi gleder oss til å jobbe sammen med mentor, få profesjonell coaching og bli bedre kjent med de andre deltagerne i programmet. Vi ønsker å utvide nettverket vårt, utvikle våre kunstneriske ferdigheter, og lære mer om hvordan vi kan legge til rette for satsing i et uforutsigbart yrke, sier Sara og Gjest. 

 

 

Foto: Brage Lillebo

Emma Elliane Oskal Valkeapää vil formidle hele følelsesspekteret

Emma Elliane Oskal Valkeapää er en samisk artist, låtskriver, sanger, joiker og scenekunstner fra Guovdageaidnu/Kautokeino. Hun kommer med sitt andre album til neste år.

Emmas musikalske verden er en leken blanding av elektronikk og akustiske instrumenter, joik og sang, og poetiske tekster på morsmålet nordsamisk. Emma vil formidle hele følelsesspekteret, fra kjærlighet og trøst, til sinne og usikkerhet, og bruker stadig oftere joiken når «ord blir for fattige». Naturen er også en viktig inspirasjonskilde, for å finne metaforer hun kan beskrive følelser med.

– PopUp-programmet til Talent Norge gir oss et push inn i et stort nettverk av flinke og talentfulle mennesker. Jeg håper coaching og mentoren kan hjelpe meg med å tydeliggjøre meg selv som artist, komponist og formidler, sier Emma.

 

 

Foto: David Søderholm

Anna Fauske spiller på livets mange strenger

Gitarist og låtskriver Anna Fauske fra Mosjøen lager det hun kaller «feel good»-musikk om «feel bad»-ting». I Annas indietronica utgjør lag med gitarer og synther et terreng for å utforske noen av de mørkere aspektene av livet.

Hun er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts, og jobber frilans i Oslo. Her spiller hun med artisten Sval, Oh Blonde, Tim Voilhat og Miss X. I fjor slapp Anna debutsingelen «Running», som ble listet på P3 og kom med på New Music Friday i Asia.

– PopUp gir meg mulighet til å knytte nye kontakter. Det er utrolig mange flinke og erfarne musikere i Oslo, og jeg får nå muligheten til å høste av deres erfaringer. Jeg håper at jeg med PopUp greier å utvide mine musikalske grenser, sier Anna.