Møt Mariama Slåttøy, danser i ArtEx

04.05.2018 / – Gjennom ArtEx har det vært deilig å erfare at jeg ikke står alene som ung kunstner.

– På Kunsthøgskolen hadde vi en fysioterapeut vi kunne få hjelp av når vi hadde behov for det. Jeg husker jeg tenkte at det også hadde vært fint å ha noen å snakke fortrolig med, et menneske som kunne se meg litt utenfra, tolke mine vaner og uvaner, og komme med forslag til hvordan jeg kunne forbedre meg også mentalt. Dans sitter både i hodet og i kroppen.

Talentutviklingsprogrammet ArtEx er etablert for å ivareta kunstnere på høyeste nivå på tvers av sjanger innen utøvende kunstfag og film i Norge. Programmet er åpent for nyutdannede utøvere uavhengig av utdanningsinstitusjon. Programmet er etablert av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo, Den norske filmskolen på Lillehammer og Norges musikkhøyskole.

– Jeg føler at jeg får være med på et helhetlig opplegg hvor vi kan diskutere og lære på tvers av kunstarter. De andre deltakerne og jeg jobber innenfor ulike felt, men har samtidig mange av de samme spørsmålene og utfordringene. ArtEx gjør meg bedre rustet til fortsettelsen, rett og slett.

Mariama er for tiden aktuell med dansefilmen Virvel, som skal vises på kortfilmfestivalen i Grimstad.

Les mer om talentsatsingen ArtEx.

Tekst: Kristin Valla og Talent Norge

Foto: Birgit Solhaug

Les om flere av menneskene tilknyttet Talent Norge i vår årsrapport.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Fagsamlinger 2023

Gjennom programperioden fagsamlinger som fordyper seg i ulike temaer.

Fagsamlinger
02. mars 2023

Møt ArtEx deltager Mie Gjersen Hansen

- Å ha en mentor er gull verdt. Både når det gjelder råd om hvordan håndtere profesjonelle utfordringer og det å se på seg selv.

Møt ArtEx deltager Mie Gjersen Hansen