Møt talentene i TekstLab Inkubator
27.04.2020 / Møt tidligere og nåværende talenter i TekstLab Inkubator.
TekstLab Inkubatorer en internasjonal arena der unge og etablerte scenekunstnere får fordype seg i utvikling av scenetekst over lengre tid. Bli bedre kjent med tidligere og nåværende deltakere.
Nåværende Inkubator-talenter:
Christian Beharie, «Beharie»
Beharie er musiker/pianist, komponist, låtskriver og sanger. Han er utdannet i utøvende musikk, med sang som instrument, på NLA Høgskolen i Staffeldtsgate (2017). I Inkubator arbeider Christian med utvikling av tekst, melodiutivkling og sjangereksperimentering. Han arbeider også med fordypning i formidling, vokaluttrykk og har som mål å produsere og spille inn eget materiale. Under TekstLab sin jubileumsfestival “Glokale stemmer“ (2018) på Sentralen, presenterte Christian solokonserten “Beharie“ på Sentralen. Han gav nylig ut sin debut-skive til svært gode kritikker.
Hanna Asefaw, alias «+Hanna»
Ble med som ny deltaker i TekstLab Inkubator i august 2019. «+Hanna» jobber med elementer innen musikk, spoken word, poesi og nysirkus. I Inkubator vil Hanna arbeide innen ulike medier og uttrykksformer med en overordnet tematikk knyttet til identitet og arv. Hanna har deltatt i TekstLab Unge Stemmer (TUS) siden 2015 og har vært med på Scratch Kvelder og TekstLab Scratch Festivaler på arenaer som Sentralen, Dramatikkens Hus, Nationaltheatret og Cafeteatret. Hun har også gjennom TekstLab deltatt på Scenetekstivalen i Tromsø (2018), Miniøya, Kulturfest Tøyen, Kvinnedagen 8. mars på Sentralen, samt medvirket i forestillingen ID -Politics of Identity av Shanti Brahmachari (2016). Hanna har også vært involvert i workhops under TekstLab Ung-programmet.
Ornilia Ubisse
Ornilia Ubisse er utdannet ved Norges Dansehøyskole med spesialisering i moderne dans og samtidsdans. Vinteren 2017 hadde hun opphold ved Anton Bruckner Privat Universität i Linz, Østerrike. Ornilia har vært med i TekstLab siden 2016 og i Inkubator fra juni 2017. Høsten 2017 produserte Ornilia forestillingen «Motherland» med eget kompani; Kronos Dance Company, medvirket som utøver i TekstLab produksjonen "Minner: Kropp" . I 2017 og 2018 var hun aktuell med turné i Den Kulturelle Skolesekken i Asker med “TekstLab InterAkt”. I Inkubator utvikler Ornilia prosjektet "Rua 57" / “Rua 57 - Arrival”, sist presentert under TekstLab sin jubileumsfestival “Glokale stemmer“ (2018) og under festivalen i 2019 på Sentralen.
Michael Aspli
Michael Aspli har fra og med 1. mai 2019 vært med som deltager i TekstLab Inkubator, i tillegg til å være aktiv i TekstLab som teaching artist i “InterAkt” på turné i Den Kulturelle skolesekken. Han har bakgrunn fra det urbane miljøet og en utdannelse i fordypning samtidsdans fra Norges Dansehøgskole. Han arbeider som skapende dansekunstner og har blant annet engasjementer i FrikarX og Kronos Dance Company. Michael har utvikler sitt eget prosjekt «Skygger og fantomer» / «Shadow Ground» der han ønsker å formidle hvordan det kollektive samfunnet påvirker og påvirkes av den individuelle skyggen. Prosjektet har mange samarbeidspartnere og TekstLab Inkubator støtter Michaels kunstneriske prosess og utvikling med blant annet tilgang til prøvestudio og veiledning med dansekunstnere Hanna Mjåvatn og Anette Brandanger og scenograf/kostymedesigner Zofia Jakubiec.
Inkubator 2015-2019:
Amina Sewali (2015-2019)
Artist, musiker, komponist, manusforfatter og skuespiller. Høsten 2014 spilte hun Solveig i Nationaltheatrets oppsetning av Peer Gynt. Hun har utviklet flere prosjekter i TekstLab, blant annet "Patty og Ulven" (2012) i samarbeid med Oslo Filharmonien og Nordic Black Theatre og "Rare Frukter" (2013) på Dramatikkens hus. I Inkubator jobbet hun med å utvikle prosjektet "Gaia/ Jenta som skulle bli konge"; - et originalt multimedia musikal-eventyr med nykomponert musikk og tekst hvor hun utforsker eventyret som fortellerform. I 2020 er hun en av fem deltakere i Talent Norge og Nationaltheatrets satsing Nye National.
Mariko Miyaya Jancey (2016-2019)
Studerer ved masterstudiet i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Mariko har vært med i TekstLab Inkubator siden 2016. Her har hun videreutviklet sitt eget uttrykk som kombinerer bevegelse med egen tekst, i intime forestillinger som undersøker eksistensielle forhold og relasjonen mellom det personlige og det private. Gjennom TekstLab jobbet Mariko som veileder ved mottaksklasser, på Scratch-kvelder og med TekstLab Unge Stemmer. Hun har også vært utøver i den performative workshopen “TekstLab InterAkt” i Den Kulturelle Skolesekken i Asker i årene 2017-2019.
Christine Vik Bratvold (2016-2019)
Utøvende og skapende danse- og scenekunstner, basert i Oslo og Akershus. Hun er utdannet ved Fagerborg vgs; Landsdekkende danselinje for dans på høyt nivå: Ballettlinjen (2006-09) og på yrkeslinjen for dans ved Balettakademien i Stockholm (2010-13). Etter utdannelsen har hun videreutdannet seg i bl.a. Italia, Frankrike, Tyskland og Israel. Christine kom inn i TekstLab gjennom Scratch Kveld i 2014. I 2016 ble Christine valgt ut som deltager i TekstLab Inkubator, og har gjennom de tre årene utvikle prosjektene «Tro og overbevisning» (2016-18) og «h» (2018-19).
Jeaninne Masika Lusuka (2015-2019)
Poet, muntlig forteller og scenekunstutvikler. Hun er tidligere Oslomester i slampoesi, og hun opptrer over store deler av landet og internasjonalt, sist presentert på bokmessen i Frankfurt som en av de nye stemmene på den norske litteraturscenen. Jeaninne startet i TekstLab Unge Stemmer i 2014 og har vært deltager i talentprogrammet TekstLab Inkubator fra 2015 - 2019, hvor hun har utviklet prosjektene “Malu Mimpa“, “Lonely are the Brave“ og Tusen dager, på én natt”. I Inkubator har Jeaninne utforsket poesi og spoken word i et bredere og tverrfaglig performanseuttrykk.