MUNCH og Talent Norge arrangerer fagsamling

16.05.2023 / Samtidskunst og musikk er utgangspunktet når Talent Norge og MUNCH arrangerer fagsamling om prestasjon, risiko og mot.

Under samlingen 12.desember vil Tove Aadland Sørvåg og Tominga O’Donnell, mentorer for talentprogrammet og ansatte ved MUNCH, introdusere utstillingsserien SOLO OSLO. Kunstner Apichaya (Piya) Wanthiang og formidler Frida Rusnak vil fortelle om sitt arbeid med den nåværende utstillingen SOLO OSLO.

I Piya Wanthiangs pulserende installasjon Some Body Else kan publikum oppleve hvordan det er å tre inn i en annens kropp. Med skulpturer, lys og lyd har hun skapt et rom som henvender seg til alle sansene våre.  

En viktig del av prosjektet er formidler Frida Rusnaks arbeid for at flere skal kunne oppleve utstillingen. Hun har samarbeidet med Norges Blindeforbunds Ungdom for å finne svaret på hvordan samtidskunst kan bli mer tilgjengelig for personer med synsnedsettelser.

Wanthiang er den andre kunstneren som har utviklet verk til SOLO OSLO-serien, som er en del av MUNCHs satsing på samtidskunst. SOLO OSLO presenteres i samarbeid med Talent Norge og investeringsselskapet Canica, og målet er å gi nyetablerte kunstnere og formidlere en mulighet til å utvikle sin praksis. 

Fagsamlingen ledes av skuespiller og regissør Cecilie Mosli, som også bidrar med egne refleksjoner underveis. Det blir konserter og artist talks med tre av deltagerne i Talent Norges PopUp-program – Niilas, Hilja Løvvik og Nina Ugland. I tillegg får vi en introduksjon til formidling ved MUNCH-mentorene Tominga O´Donnell og Tove Aadland Sørvåg.