Nå kan du se BFUng-konserter digitalt

21.01.2016 / Gikk du glipp av BFUngs konserter denne høsten? Fortvil ikke, nå ligger to BFUng-konserter i det digitale konserthuset til Bergen filharmoniske orkester.

Konsertene finner du her.

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) fikk sin offisielle debut 21. november. Orkesteret er etablert på basis av Ung Symfoni, som har eksistert siden 1997. Det nye ungdomsorkesteret, med sine 90 musikere, drives av Musikkselskapet Harmonien i samarbeid med høyere musikkutdanningsinstitusjoner i regionen. Etableringen av orkester var en viktig del av Bergen Filharmoniske Orkesters 250-års feiring i 2015.

Konsertene som legges ut er:

Opptak fra konsert i Grieghallen lørdag 21. november 2015

Kjell Seim, dirigent

Franz Schubert (1797-1828):

Symfoni nr. 8 i h-moll, D 759 «Den ufullendte»

Allegro moderato

Andante con moto

Orkesterets faste dirigent, Kjell Seim, leder orkesteret i denne tolkningen av Schuberts ufullendte 8. symfoni. Symfonien ble skrevet i 1822, og noen kaller den for den første romantiske symfoni.

Opptak fra konsert i Grieghallen lørdag 21. november

Edward Gardner, dirigent

Peter Tsjaikovskij (1840-1893)

Symfoni nr. 6 i h-moll, op. 74 «Pathetique»

Adagio – Allegro ma non troppo

Allegro con grazia

Allegro molto vivace

Finale: Adagio lamentoso

Orkesteret ledes her av Ed Gardner. Han har fattet stor interesse for ungdomsorkesteret og vil lede et prosjekt med dem hvert år. Symfonien er Tsjaikovskijs siste fullendte symfoni, og ble komponert i 1893. Komponisten ledet selv urframførelsen av verket, bare noen dager før han døde.