Nasjonalballetten UNG med ny sesong og nye dansere

21.09.2017 / Nasjonalballetten UNG er i gang med sitt tredje kull, som denne høsten skal briljere i forestillingen Brilliante.

– Vi er glade for å kunne presentere kull tre av Nasjonalballetten UNG, hvor vi denne gangen har rekruttert rekordmange nyutdannede norske dansere, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Fire av de nye danserne i Nasjonalballetten UNG kommer rett fra ballettutdannelsen på Kunsthøgskolen i Oslo, det største antall nyutdannede norske dansere kompaniet har tatt har tatt inn. De fire er Nora Elise Augustinius, Sindre Berntsen, Astrid Lyngstad og Elise Nøkling-Eide.

Sammen med disse fire starter amerikanske Claire Barrington, Shaakir Muhammad og Jacob Roter, samt Isabel Vila fra Spania. Fra fjorårets kompani fortsetter fem dansere i Nasjonalballetten UNG, mens seks har fått plass i Nasjonalballettens hovedkompani!

Egenproduksjon med fire verk fra fire koreografer

De unge danserne har allerede fått bryne seg på krevende tekniske utfordringer sammen med Nasjonalballetten i En kveld med Balanchine. Etter sesongåpningen i Operaen gikk forestillingen på turné til Stavanger konserthus.

Nå er prøvene til det nye kompaniets første egenproduksjon i full gang. I forestillingen Brilliante presenterer Nasjonalballetten UNG fire verk fra fire ulike koreografer. Blant dem finner vi Ohad Naharin, som ofte omtales som en av verdens viktigste koreografer. Han har selv vært i Bjørvika og undervist sin berømte Gaga-klasse med UNG-danserne. Resultatet får vi se når teppet går opp 9. november.