Nasjonalballetten UNG nominert til Kritikerprisen

23.09.2016 / Nasjonalballetten UNG er nominert til Kritikerprisene for teater, musikk og dans, for oppsetningen Departures, We Are Special, Evening Songs og Picture Perfect. Dette var kompaniets aller første oppsetning.

– Det er en ære for Nasjonalballetten UNG å bli nominert til denne prisen. Det er en stor motivasjon, både for danserne og meg, at det vi gjør blir lagt merke til, sier leder for Nasjonalballetten UNG, Kaloyan Boyadjiev.

Norsk kritikerlags Seksjon for teater, musikk og dans deler årlig ut en kritikerpris for hver av de nevnte kunstretningene. I år er Nasjonalballetten UNG nominert i dansekategorien, sammen med Sigurd Johan Heide og Kartellet for Doppler, og Hege Haagenrud og Kate Pendry for The rest is Silence.

I nominasjonsbegrunnelsen trekker juryen bl.a. frem at danserne er unge og internasjonale. Om Kyliáns Evening Songs skriver de også at «danserne [har] den nødvendige indre roen som skal til for dette verket, og som får scenerommet til å sitre».

Hvem som stikker av med prisen får vi vite torsdag 29. september kl. 11.00, når prisene deles ut på Litteraturhuset i Oslo.

Les mer om NasjonalballettenUNG her.