NNKS-talent tilstede på Lofoten International Art Festival

21.09.2017 / I september samles deltagerne ved Nordnorsk Kunstnersenter (NNKS) sitt mentorprogram under Lofoten International Art Festival (LIAF). I løpet av en uke får talentene møte organisasjoner og enkeltpersoner i norsk og internasjonalt kunstliv, og delta i sosiale og faglige aktiviteter.

– I denne akademidelen av talentprogrammet legger vi til rette for at talentene skal få kunnskap og knytte kontakt med et nasjonalt og internasjonalt nettverk, forteller Svein Ingvoll Pedersen, daglig leder ved NNKS.

Det blir i tillegg arrangert lukkede seksjoner hvor kunstnerne diskuterer mentorordninger, hva som er sentralt for unge billedkunstneres egen utvikling og karrierebygging i et langsiktig perspektiv, samt fokus på deres egen kunstneriske virksomhet og produksjon.

LIAF er en av Norges viktigste biennaler for samtidskunst, og har en historie som går tilbake til begynnelsen av 1990-tallet. Det å være tilstede på festivalen vil være både lærerikt og nyttig for deltagerne i mentorordningen, og er en arena for ny kunnskap, nye samarbeidsformer, arbeidsmåter og ikke minst nettverksbygging.

Les mer om LIAF her: liaf.no
Les mer om mentorordningen her: http://www.nnks.no/prosjekter/nnks-mentorprogram