Nordnorsk kunstsenter søker nye talenter

21.12.2017 / Nordnorsk kunstnersenter (NNKS) søker nye kunstnere til sitt talentprogram. Et av talentene som er inne i det pågående programmet, Anna Ihle, har nå egen kunstutstilling i Oslo.

– NNKS driver en løpende mentorordning hvor vi kobler sammen en nyutdannet og en etablert kunstner. Mentoren skal fungere som en rådgiver, samtalepartner og en som deler sine yrkeserfaringer, forteller Svein Ingvoll Pedersen, daglig leder ved Nordnorsk kunstnersenter.

Han ser allerede effektene av samarbeidet, og evaluering av programmet så langt har gitt veldig positive tilbakemeldinger fra deltakerne, mentorene og billedkunstfeltet generelt.

En av kunstnere i mentorordningen, Anna Ihle, har fra 14. desember til 21. januar separatutstilling på galleri RAM i Oslo. En utstilling Dagbladet anbefalte mandag denne uka (18. desember).

– Det er gøy å se hvordan talentene i programmet lykkes – og vi håper mentorordningen kan ha hjulpet til på veien. Programmet fyller et behov for yngre kunstnere mellom avsluttet utdannelse og etablering, noe som ellers ikke finnes i dag, sier Pedersen.

Ihle har hatt Ane Hjort Guttu som mentor. I utstillingen Nedetid viser hun to nye installasjoner: Power nap og Downtime. Arbeidet med Nedetid har stort sett foregått mellom frokost og middag på virkedager. I arbeidstiden har Ihle forhandla mellom en protestantisk vestlandsk arbeidsmoral og en start-up-vibe, begge inspirert av Ihles hjemby: oljehovedstaden Stavanger.

Les mer om utstillingen her: www.ramgalleri.no/utstillinger/anna-ihle

Søker nye talenter
NNKS søker årlig etter kunstnere til mentorordningen, og nå er tiden inne for å velge ut nye talenter. Kunstnersenteret er ute etter kunstnere fra det visuelle feltet, som har avsluttet utdannelsen de seneste tre år og som bor og arbeider i Norge. Basert på innsendte søknader velges fire nyutdannede kunstnere til programmet.

Les mer om utlysningen her: www.nnks.no/prosjekter/nnks-mentorprogram/

Søknadsfrist er 15. februar 2018

På bildet: En detalj fra Anna Ihles installasjon  “Downtime” (2014- 2018) fra utstillingen Nedetid på RAM galleriet.

Foto: Istvan Virag