Norsk Tipping inn i FRIKAR X

16.05.2023 / Talentprogrammet FRIKAR X er et utviklingsprogram for nyutdannede, norske bevegelseskunstnere på toppnivå, på tvers av sjangre. Gjennom et samarbeid med Norsk Tipping utvides nå satsingen med seks plasser for talenter i alderen 16 til 21 år for å kunne inkludere de beste og mest dedikerte unge talentene innen scenisk folkedans. Audition er 11. september.

- Med Norsk Tipping med på laget kan vi utvide vårt engasjement slik at seks nye folkedanstalenter kan inkluderes i satsingen. Dette er vi svært glade for! sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad. - Rammene rundt talentene er allerede på plass, og de nye folkedanstalentene kan dra nytte av å bli en del av en velutviklet satsing, som er godt etablert siden opprettelsen i fjor, sier Mediaas Jørstad.

I sommer har FRIKAR X-talentene imponert publikum med halsbrekkende stunts i utendørsforestillingen «FRIKAR i Fossen: Draumefangaren» i Åbjørajuvet i Valdres. Forestillingen fikk stor oppmerksomhet, gode anmeldelser og hadde flere utsolgte forestillinger.

Der FRIKAR X per i dag har hovedfokus på bevegelseskunst på tvers av sjanger skal talenter som nå rekrutteres fordype seg i scenisk folkedans. Folkedanstalentene vil få delta på felles verksteder med de øvrige talentene i FRIKAR X og vil inkluderes i et utvalg av aktiviteter og fremføringer. Målet med satsingen er å løfte folkedansere opp til et internasjonalt scenekunstnivå.

- Det har vært en positiv utvikling i det sceniske folkedansmiljøet de siste 20 årene. Jeg ønsker å bygge videre på dette, for potensialet og etterspørselen er der. I samarbeid med dansekunstner Anna Öberg og Västenå teater vil vi kunne gi den nødvendige kompetansen for å heve nivået internasjonalt, sier Hallgrim Hansegård, koreograf og stifter av FRIKAR.

- For Norsk Tipping er det viktig å bygge opp under dem som demonstrerer nyskaping og initiativ, og ikke minst har mot til å følge drømmen sin. Med FRIKAR X vil flere få sjansen til å vise talentet sitt, og skaffe seg sceneerfaring som kan hjelpe dem videre i yrkeslivet, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

11. september klokken 18 er det audition til talentplassene innen scenisk folkedans på Oslo Teatersenter. Påmelding må skje innen 1. september. Les mer her. 

Les mer om talentprogrammet FRIKAR X her.

Bilde fra: FRIKAR i Fossen: Draumefangaren
Foto: Antero Hein