Ny styreleder og nytt styre i Talent Norge

03.06.2020 / Talent Norge ønsker Tom Remlov velkommen som ny styreleder i Talent Norge. Vi gleder oss også over å kunne ønske Shahzad Asghar Rana velkommen som nytt styremedlem, og vil takke avtroppende styreleder John G. Bernander samt avtroppende styremedlemmer Bjørn O. Øiulfstad og Cecilie Broch Knudsen for uvurderlig innsats i arbeidet med å etablere og bygge opp Talent Norge.

Kulturdepartementet har oppnevnt Tom Remlov som ny styreleder og Shahzad Rana som nytt styremedlem i Talent Norge. 

- Det at Remlov og Rana har takket ja til å bidra som ny styreleder og nytt styremedlem i Talent Norge er jeg glad for. Begge to har erfaring og bakgrunn som er spennende for selskapets utvikling, både på kort og lang sikt. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke styreleder John G. Bernander og styremedlemmene Bjørn O. Øiulfstad og Cecilie Broch Knudsen for innsatsen de har lagt ned i styret, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

 Et nytt kompetent styre avløser nå det gamle og jeg ser frem til å gå over i en ny fase, hvor vi skal bygge videre på grunnlaget som er lagt siden oppstarten i 2015. Vi feiret i helga våre første fem år der vi fikk oppleve store kunsteriske opplevelser samt spennende og lærerike samtaler og intervjuer. Der kikket vi også fremover med lanseringen av vår første globale satsing Globus. Vi gleder oss til fortsettelsen sammen med styreleder Tom Remlov og resten av vårt nye styre, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

 Siden Talent Norges aller første styre ble oppnevnt i januar 2015 har vi utløst talentsatsinger til en samlet verdi av 335,6 millioner kroner. Av disse kommer over 194,5 millioner kroner fra 46 private bidragsytere. Dette hadde ikke vært mulig uten et engasjert og svært kompetent styre med styreleder John G. Bernander i spissen, fortsetter Mediaas Jørstad.

Avtroppende styreleder John G. Bernander ble intervjuet i forbindelse med Talent Norges årsrapport for 2019. Han har sittet som styreleder siden oppstarten i januar 2015. I intervjuet trakk han frem følgende som den viktigste milepælen Talent Norge har nådd siden han tiltrådte som første styreleder:

– Jeg tror det viktigste er at vi har fått øynene opp for kraften som ligger i samarbeid mellom det offentlige og private i kunst-og kulturfeltet. Vi jobber med etablerte miljøer som over tid har utviklet metoder og miljøer for å odle frem de beste. Med pengene fra Talent Norge har miljøene blitt anerkjent og fått tilgang til ressurser som løfter dem og deres mentorer og talenter videre, sier Bernander.

Les hele intervjuet her.

Det nye styret til Talent Norge AS er:

Styreleder:
  • Tom Remlov (ny). Har blant annet vært teatersjef ved Den Nationale Scene, administrerende direktør og produsent for Norsk Film AS, leder for produsentlinjen ved Den norske filmskolen, og administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett fra åpningen i 2008. Fra 2015 til 1. april i år var han teatersjef ved Riksteatret. 

Styremedlemmer:

  • Shahzad Asghar Rana (ny). IT-gründer med informatikk- og filologiutdannelse. Han har markert seg som debattant i media, har vært en av dommerne i TV-serien Skaperen på TV 2, og har blant annet ledet Det kriminalitetsforebyggende råd 2012–2014, og vært medlem av Teknologirådet i perioden 2012–2016. Han sitter også i styret i Det Norske Teatret. 
  • Audhild Dahlstrøm, Nordland (gjenvalg). Redaktør for Kunnskapsbanken og Konjunkturbarometeret for Nord-Norge, SpareBank 1 Nord-Norge.
  • Ingrid Røynesdal, Oslo (gjenvalg). Direktør i Oslo-Filharmonien, utdannet statsviter og pianist.
  • Siren Nøkling Sundland, Hordaland (gjenvalg). Konserndirektør Operasjonelle tjenester i Sparebanken Vest.
  • Sveinung Golimo, Akershus (gjenvalg). Direktør for Nordisk Film Production Norge. Tidligere avdelingsdirektør for utvikling og produksjon ved Norsk filminstitutt

Foto: Caroline Roka