Nye dansekunstnere valgt til TILT Grow

22.01.2019 / 14. januar var over 50 dansekunstnere på audition til de siste plassene i Panta Rei Danseteaters talentprogram TILT Grow 2019.

TILT Grow 2019 er tredelt og gir til sammen et tilbud til ti utøvere.

- I år har vi skreddersydd prosjektet for regionen Innlandet og samtidig ivaretatt en kunstnerisk ambisjon om å skape spennende dansekunst sammen med eksepsjonelle utøvere, sier leder i Panta Rei Danseteater (PRD), Anne Holck Ekenes.  

Alle de ti danserne i de ulike delene av TILT Grow får tilbud om egen mentor gjennom 2019, og vil ha mulighet til å delta på en seminarrekke som gjennomføres på Dansens Hus i Oslo og Hamar Kulturhus. I tillegg er det noen variasjoner mellom gruppene:

Therese Slob, Nora Svenning, Anders Rohland Småhaug og Emilie Marie Karlsen:

  • Skal være medskapende utøvere i en co-produksjon med Teater Innlandet. Forestillingen har premiere 14. september.
  • Skal være prosjektledere og verkstedsholdere i TILT der de møter lokalbefolkningen i forkant av turneen til PRDs co-produksjon med Teater Innlandet.

Kristine Berget, Minda Marie Kalfoss, Frida Vorgaard, Ingvild Marstein Olsen:

  • Skal være koreografer og utøvere i egne soloer som vises under vandreforestillinger i TILT 2019-prosjektet. De veiledes av mentor og PRD sin ledelse i utarbeidelsen av soloen.
  • Skal være prosjektledere og verkstedsholdere i TILT der de møter lokalbefolkningen i forkant av turneen til PRDs co-produksjon med Teater Innlandet og egen solo.

Jomo Silveira og Hanna Eikli:

  • Skal være prosjektledere og verkstedsholdere i TILT der de møter lokalbefolkningen i Hamar-regionen i forkant av turneen til PRDs co-produksjon med Teater Innlandet. 

Les mer om talentsatsingen her.

Se video fra forestillingen «Det vi ikke ser» her.

Foto: Lars Opstad. Bilde fra forestillingen «Det vi ikke ser». 

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser