Nye talenter og egenproduksjoner klare for Varangerfestivalen

16.05.2023 / 7. – 10. august avholdes Varangerfestivalen. Nå er to nye talenter valgt ut og en av de største egenproduksjonene deres er i boks.

Tobias Solheim-Nilsen og samiske Herborg Rundberg har takket jo til å delta i vår egenproduksjon «Hommage til Allan Edvall», som skal settes opp årets utgave Varangerfestivalen. Dette gleder vi oss stort til, sier festivalsjef Robert Lundgren.

Solheim-Nilsen er trommeslager og Rundberg er pianist. Begge tilhører det ypperste av musikere Nord-Norge har på sine respektive instrument. 

Endelig er også en av Varangerfestivalens største egenproduksjoner i boks, som er jobbet med helt siden 2018. Det er islandske Sólstafir skal spille en konsert sammen med strykere fra Ensemble Noor og festivalens eget kor. Dette blir også det første prosjektet hvor festivalen skal jobbe med et dirigenttalent for festivalkoret. Arrangement til kor og stryk skal lages av Nils Anders Mortensen fra Scene Finnmark. 

Workshop med Hollow Hearts
Americanabandet Hollow Hearts er en del av Varanger Talent Academy. I slutten av januar ble det avholdt workshop med dem i Tromsø, sammen med Isabell Strande Kiil, Varanger Talent Academys produsent. Hun skal jobbe med Vadsø-bandet to ganger per uke til høsten.

På agendaen sto utenlandsturné i Tyskland, Sveits og Østerrike, og den videre satsingen fremover. Hver dag ble det gjennomført 5-6 timers økter med idémyldring og planlegging, som ga en god retning for det kommende arbeidet.

Les mer om talentsatsingen her.

På bildet: Hollow Hearts
Foto: Daniel Lilleeng