Nye talenter på scenen under Oslo Jazzfestival

16.05.2023 / I august spilte 12 jazzband fra Norden, i tillegg til Skottland og Sør-Afrika, under Nordisk Showcase. De unge musikerne fikk også påfyll av ny kunnskap og inspirasjon fra mesterklasser med store stjerner.

12. - 18. august var det igjen tid for Nordisk Showcase i regi av Oslo Jazzfestival. Nordisk Showcase er kjent for å vise frem nye nordiske talenter til et større publikum, som gir mulighet til å få større internasjonal oppmerksomhet. I tillegg får deltakerne delta på mesterklasser med høyt profilerte og profesjonelle musikere, samt bransjerettede kurs.

I år var det igjen store navn på mesterklasse-listen. Talentene i Nordisk Showcase, samt musikere fra Talent Norges øvrige satsinger, ble invitert til mesterklasser med Omar Hakim, Fred Hersch, Ole Morten Vågen, Sinne Eeg, Hedvig Mollestad, Bendik Hofseth og Hayden Powell.

– Nordisk Showcase er en av få arenaer i Norden der nye talenter innen jazz både kan få vist seg frem og videreutviklet sitt talent med mesterklasser ledet av de mest anerkjente jazzmusikere, sier festivalsjef Edvard Askeland.

I år var det 12 talentfulle band som fikk delta under Nordisk Showcase. Disse var: I Like to Sleep (Norge), Bangkok Lingo (Norge), General Post Office (Norge), Aganche Lynx (Sverige), Britta Virves Trio (Sverige), Hvalfugl (Danmark), I Just Came From The Moon (Danmark), Tvuru (Norge) WITS Art Collective (Sør-Afrika), Fergus McCreadie Trio (Skottland), Vad vi Vet (Sverige), Joonas Tuuri Quartet (Finland). Alle opptrådde med to konserter både på Herr Nilsen og Sentralen i løpet av festivalen.

I Like to Sleep ble også kåret til Årets Unge jazzmusikere 2018 etter Jazzintro-finalen på Moldejazz i juli. Les mer om det her.  

For bandet Juno, som var med på Nordisk Showcase i fjor, gikk det så bra at de ble booket til festivalen igjen i år. De representerte også Oslo Jazzfestival med en konsert på Edinburgh Jazz & Bluesfestival i juli i år. 

Festivalsjefen er svært fornøyd med årets festivalavvikling.
 Det er alltid spennende å se hva nye og talentfulle musikere har å by på. Igjen var Nordisk Showcase preget av høyt nivå, og spennende konserter, avslutter festivalsjef Askeland.

Det ble i fjor utgitt en samleplate med Nordisk Showcase-deltakerne. Les mer her. Årets konserter er også spilt inn med håp om å utgi en plate igjen i år. 

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

Les mer om talentsatsingen her.

På bildet: General Post Office
Foto: Thomas Johannessen