Nye talenter til KonstKnekt

30.11.2017 / I oktober hadde KonstKnekt sin første ”sesong to”-samling. I tillegg til de fem talentene fra sesong en, har nå fire nye talenter kommet til.

– Vi er glade for å kunne ønske fire nye talenter inn KonstKnekt, sier Bjørn Nessjø, administrativ leder av KonstKnekt og festspillsjef for Vinterfestspillene i Bergstaden.

De nye talentene er:
Bryndis Torsdottir – fagott
Ingeborg Moe – klarinett
Sigurd Greve – obo
Eirik Haaland – horn

God og lærerik samling

KonstKnekt-samlingen på Røros strakk seg fra 16. – 22. oktober. Uka var fylt med musikk av Boccherini, Schubert, Schönberg, Reicha, Francaix og Futterer. I tillegg til oppsatte øvingstider med program, hadde knektene et tett program med egenøving med og uten veiledning fra mesterne. Innimellom slagene ble det også tid til blant annet fiolinmakerbesøk, sodd og badstue.

– Det har vært en innholdsrik samling og vi gleder oss til fortsettelsen. Opplegget for hele perioden frem til sommeren har ligget til grunn for valg av musikken, og neste år skal vi delta på blant annet Vinterfestspillene i Bergstaden i mars og festivalen Lille Norge i Berlin i mai. Dette gleder vi oss til, forteller Nessjø.

Oktobersamlingen ble avsluttet med en konsert med knektene, hvor de fremførte verkene de hadde øvd på under samlingen.

Les mer fra samlingen her: www.konstknekt.no/dagboker/konstknekt-roros-16-10-22-10-2017/