Papillon-musikerne opptrer under "Nye" Valdres sommersymfoni

09.06.2020 / Valdres Sommersymfoni arrangeres i "ny" drakt i slutten av juni. Vanligvis arrangeres to separate Papillon-konserter under festivalen, men i år blir de unge talentene mer integrert i selve festivalprogrammet. Prosjektkoordinator Ingvild Loen vil til og med hevde at Papillon-musikerne får ta del i et opplegg som er bedre enn noensinne.

Foto: Tom Henning Bratlie.

Tidligere denne våren ble det gjort kjent at Valdres sommersymfoni så seg nødt til å avlyse årets festival slik den opprinnelig var tenkt. Samtidig gir myndighetenes gradvise gjenåpning av samfunnet og kulturfeltet håp for musikkelskere, og spesielt for våre dyktige Papillon-musikere. Nå har prosjektkoordinator Ingvild Loen og teamet besluttet hvilke alternative tiltak som skal gjennomføres. 

Kursene under Valdres sommersymfoni er blant Nord-Europas største kurs for barn og unge som spiller klassisk musikk, men i 2020 er det dessverre ikke mulig å gjennomføre kursene i henhold til de gjeldende smittevernreglene. For Papillon-musikerne skulle kursene blant annet inneholdt orkesterspill og mesterklasser med dyktige pedagoger og utøvere. Som en kompensasjon for de avlyste kursene utvikles nå alternative timer, både digitale og fysiske under festivalen, for talentene.

– Fiolinistene Victoria Lewis, Katinka Nilssen og Rasmus Hella Mikkelsen får digital undervisning og spilletimer med den kjente fiolinisten Latica Honda-Rosenberg fra Berlin under Valdres sommersymfonis digitale kurs. Ellers har vi vært opptatt av å legge opp til utelukkende fysiske spilletimer for de øvrige Papillon-deltakerne, så godt det lar seg gjøre. Det betyr at samtlige deltakere vil få tett oppfølging og flere spilletimer med festivalartistene under årets festival i Valdres. Musikerne har jobbet lenge på egenhånd nå, og det fineste er tross alt å møtes, forteller prosjektkoordinator i Papillon, Ingvild Loen.

Vanligvis arrangeres to separate Papillon-konserter under Valdres Sommersymfoni, men i år blir de unge talentene mer integrert i selve festivalprogrammet, forteller Loen. De unge talentene vil være sentrale i flere konstellasjoner gjennom hele uken, og de profesjonelle musikerne vil i større grad fungere som mentorer. Papillon-musikerne blir dermed tilbudt et minst like bra opplegg i år, hevder Loen.

– Om ikke bedre! Fra å være en festival som rommer flere hundre musikere til sammen, blir vi bare 22 musikere totalt under årets festival. Våre dyktige Papillon-musikere vil nå komme enda tettere på de profesjonelle musikerne, spille enda mer sammen i kammermusikkgrupper og høste viktige erfaringer for fremtiden. Det er en fantastisk mulighet for dem, og jeg vet flere gleder seg stort til årets festival. Det er også flott at så og si alle konsertene er utsolgte!

Den "nye" festivalen vil foregå 25.-28. juni i Valdres. Festivalstaben har jobbet på spreng, og gleder seg til å dele konserter som kan bevege publikum, glede musikkelskere og samtidig ivareta alle smittevernhensyn og gjeldende retningslinjer, forteller kunstnerisk leder Guro Kleven Hagen.

– Vi har en stund jobbet med ulike idéer til en alternativ festival, og med mindre utviklingen snur og offentlige begrensninger strammes inn igjen, er vi utrolig glade for å kunne si at det vil bli konserter for publikum under Valdres sommersymfoni! I disse utfordrende tider gleder vi oss spesielt mye til å kunne dele musikalsk glede og en følelse av samhold. Dette blir en helt spesiell utgave av festivalen, sier Guro Kleven Hagen.

Papillon-musikerne i 2020:
Victoria Lewis, Katinka Nilssen, Rasmus Hella Mikkelsen (fiolin), Nord Kårason Fossnes (bratsj), Amalie Thing Helseth (cello), Ingrid Ose, Maria Ose (fløyte), Emilie Ravn Jensen (horn), Solveig Skogdal (fagott) og Johanna Ander Ljung (harpe)

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers