PopUp! – ny satsning innen rytmisk musikk

13.08.2021 / Drømmer du om å jobbe profesjonelt i studio med mixing og mastering, eller som den neste store produsenten? Eller ser du deg selv stagedive fra scenen på Rockefeller? Eller er du en av de som alltid spiller inn egne låtideer på mobilen? Har du ønsker og ambisjoner om å leve av musikk? I så fall: Søk om å bli en av de fem talentene i Talent Norges nye unike talentprogram innen 1. september!

Talent Norge søker 5 ambisiøse aktører i alderen 18 til 25, som innehar et høyt kunstnerisk nivå, til «PopUp» - et 1-årig program innenfor feltet rytmisk musikk. Både band og enkeltaktører (produsenter, låtskrivere og lignende) er velkommen til å søke! Søknader sendes til prosjektleder Øystein Skar på e-post innen 1. september. Se detaljer under.

I PopUp vil dere få 8 timer med en mentor du velger sammen med oss. I tillegg vil du få 35 000,- som er øremerket karriereutviklende aktiviteter som studiotid eller livespilling. Midlene skal ikke gå til utstyr og liknende. På starten av programmet legger dere selv opp en aktivitetsplan i samråd med prosjektleder i Talent Norge, for både valg av mentor og bruk av de økonomiske midlene. Programdeltakerene vil også få tilgang til Talent Norges unike nettverk og fagsamlinger, i samarbeid med Olympiatoppen.

Søknad

Søknadsfrist er 1 september. Programmets varighet er 1. oktober 2021 til 1. oktober 2022. Søknad sendes til prosjektleder Øystein Skaar på e-post: oystein.skar@talentnorge.no

Søknad må inneholde:

- Søknad: Skriv kort om deg selv og din motivasjon for deltakelse i PopUp. Hvorfor søker du PopUp og hva du ønsker du å få ut av din deltakelse i programmet? Hva slags mål ønsker du å ha oppnådd i løpet av programmet? Beskriv, så konkret som mulig, hva du ønsker å bruke de økonomiske midlene på, og hvordan bruken vil bidra til kunstneriske utvikling?

- Kunstnerisk CV (CV med vekt på kunstnerisk virke)

- Dokumentasjon av kunstnerisk virke. Legg ved link til musikk (Spotify / SoundCloud / YouTube el), eller som vedlegg (mp3 el)

Prosjektleder i Talent Norge vil sammen med en ekstern fagperson gå igjennom første runde med søknadene. En ekstern faggruppe vil gjøre en endelig utvelgelse av de 5 deltakerne som tas opp i programmet.

Søknadskriterier

- Du er mellom 18-25 år
- Du jobber innenfor rytmisk musikk
- Du er ikke en del av Talent Norge sine andre satsninger
- Du innehar et høyt kunstnerisk nivå og har ambisjoner

Søknadene blir først og fremst vurdert ut fra kunstnerisk nivå, men programmet skal også bidra til kulturelt mangfold og like muligheter for alle, og søkere vil bli tatt opp på bakgrunn av dette. Programmets deltagere skal være tilnærmet 50/50 i kjønnsbalanse og de skal representere et mangfold, også musikalsk. Aktører med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke.

Like muligheter

PopUp! inngår i en rekke satsinger der Talent Norge sammen med Norsk Tipping arbeider aktivt for å sikre like muligheter for unge talenter innen kunst og kulturfeltet. Målsetningen er en mangfoldig og inkluderende kulturbransje. Talent Norge er til for å hjelpe unge mennesker med unike kunstneriske evner på veien mot en profesjonell karriere, og det er avgjørende at alle våre talenter uavhengig av bakgrunn møter en bransje med samme muligheter til å utøve sitt kunstneriske virke.

For mer info ta kontakt med prosjektleder Øystein Skar, på oystein.skar@talentnorge.no.

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program
26. april 2023

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!

Talentprogrammet PopUp! hjelper 5 ambisiøse musikk talenter - både band og enkeltpersoner - til å ta det neste steget inn i musikk-karrieren.

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen lanserer en helhetlig satsing for sangere i Norge og Norden som springer ut av den mangeårige satsing på stryk og blås.

Voksenåsen Vokalakademi