Prøvespillseminar over hele landet

30.11.2017 / Senter for Talentutvikling Barratt Due (SFTBD) og Crescendo har i november for første gang gjennomført prøvespillseminar i Tromsø, Trondheim, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Oslo – med mange spente, unge musikere.

– Det er inspirerende å se at ungdom fra hele landet vil ha større kunnskap om prøvespill og hvordan de best kan utvikle sitt eget talent. Vi vet at det å gjennomføre prøvespill kan være en ny opplevelse for mange, og gjennom seminarene prøver vi å forberede dem på dette, sier Anders Hall Grøterud, leder av Senter for talentutvikling Barratt Due.

Seminarene har i all hovedsak vært knyttet opp til forberedelsene av selve prøvespillet til Ung Filharmoni 2018. På seminarene har deltakerne fått tips og råd til det å gjennomføre et prøvespill, samt fått muligheten til å arbeide med utdrag fra Sjostakovitsj symfoni nr. 10 under veiledning av musikere fra Oslo-Filharmonien.

– Det å spille i et symfoniorkester kan by på utfordringer mange kanskje ikke har tenkt over, og da er det flott at de unge talentene får jobbe med erfarne musikere fra orkestre som Oslo-Filharmonien, Harmonien i Bergen og Stavanger Symfoniorkester, i tillegg til våre egne lærere på Barratt Due. På denne måten kan vi belyse flere av sidene som inngår i livet som orkestermusiker, sier Grøterud.

Prøvespillseminarene er et samarbeid mellom Senter for Talentutvikling, Oslo-Filharmonien og regionale orkestre med støtte fra Dextra Musica.

Om Senter for Talentutvikling Barratt Due
Senter for Talentutvikling Barratt Due har som mål å gi talenter innen klassisk musikk vekstvilkår på internasjonalt nivå der talentene bor. SFTBD er blant annet medarrangør av talentprogrammet Ung Filharmoni, samt initiativtaker og vertskap for nasjonale konferanser innen klaver, blås og stryk. SFTBD ønsker å formidle økt kunnskap om talentutvikling og hva som skal til for å bli god, samt samordne ressursbruk i miljøene, til det beste for talentene.