Sammen igjen etter tre måneder

16.05.2023 / 19. juni samlet Panta Rei Danseteater talentene i TILT Grow på Scenehuset i Oslo for seminar og sosialt samvær. Endelig kunne de danse sammen igjen.

Sist talentene traff hverandre var under det aller første seminaret for året 10. mars, så gjensynsgleden denne solfylte fredags ettermiddagen var stor. Talentene hadde mye å snakke om, erfaringer å dele og nye ting å lære.

Anne Ekenes ønsket velkommen med stort engasjement. – Det er så fint å se dere igjen!. Å kunne samles i samme rom har vært etterlengtet både for talentene og hele teamet i Panta Rei Danseteater.



I tillegg til det individuelle, kunstneriske arbeidet som nå er i full gang, får talentene kompetanseheving innenfor prosjektledelse og breddemetodikk. Pia Holden og Silje B. Lian sparket i gang seminaret med en miniworkshop i Panta Rei-metoden som talentene selv skal bruke under TILT til høsten. Latter, glede og kreativitet spredde seg i rommet mens de beveget seg. Det er som om de siste månedenes bekymringer og utfordringer svinner hen med hver bevegelse. Dette er dette de lever for – å bevege seg sammen, og det er fint å endelig kunne komme tilbake til det.

Det er fortsatt noe usikkert hvordan høsten vil se ut, men det som er sikkert er at det digitale er er kommet for å bli. Anders Rohlan Småhaug og Margrethe Nandrup Rylander fortsatte derfor med å gå gjennom PRDs egen sosiale medier-guide. Talentene hadde også forberedt en hjemmeoppgave før seminaret hvor de har vært kreative med nettopp bruken av sosiale medier. Alle delte hva de hadde tenkt rundt oppgaven og talentene ble tydelig inspirert av hverandres arbeid.

Etter givende faglig påfyll gikk de over i det som er like viktig på en sånn dag – mat og prat, og mulighet for å dele erfaringer og tanker rundt de spesielle månedene vi har vært gjennom. Talentene fortalte at det har vært flere utfordringer underveis, men at de i stor grad har følt seg ivaretatt i talentprogrammet og at det har vært fint at man har kunnet opprettholde aktivitet digitalt.

Etter et godt måltid og gode samtaler takket vi for kvelden, ønsket hverandre god sommer og beveget oss hvert til vårt. Denne gangen er det veldig fint å vite at det ikke blir så lenge til vi sees neste gang.

Alle foto: Anders Rohlan Småhaug

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser