"Se en gang til": Hvordan styrke mangfoldet i norsk kulturliv

17.10.2024 / Tirsdag 8. oktober ble nettkurset "Se en gang til" lansert på et frokostmøte arrangert av Talent Norge, Balansekunst og Music Norway, i Kronesalen på Sentralen i Oslo Nettkurset «Se en gang til» er for deg som ønsker å heve din kompetanse om hvordan virksomheter kan rekruttere bredere og sikre verdifulle perspektiver. Det er av spesiell interesse om du arbeider med, eller i, en jury, eller et lignende rekrutteringsorgan Credit: Henning Askjer Lefsaker (Music Norway).

Lenken til nettkurset finner du her: https://nettkurs.balansekunst.no/rekruttering/

Det ble godt oppmøte fra kulturbransjen på frokostmøtet 8. oktober, arrangert av Talent Norge, Balansekunst og Music Norway. Programmet åpnet med tittelen "Se en gang til," som utfordret deltakerne til å revurdere hvordan man jobber med produksjon, rekruttering og mangfold i norsk kulturliv. Direktør for Talent Norge, Silje Riise Næss, belyste hvordan mangfold innenfor kultur kan realiseres om man tenker bredt. Fra Kultur- og likestillingsdepartementet kom statssekretær Even Aleksander Hagen og påpekte at norsk kulturliv må speile bredden av det norske samfunnet for å være konkurransedyktig internasjonalt.

Etter gode appeller ble nettkurset lansert som et avgjørende verktøy. Kurset er designet for å bevisstgjøre ansatte i kulturbransjen om skjevfordelinger i rekrutteringsprosesser og gir praktiske verktøy for å bruke i arbeidet. Det fokuserer på hvordan man kan hente underrepresenterte grupper og veileder deltakerne gjennom konkrete strategier for å gjøre mangfold til en naturlig del av rekrutterings- og beslutningsprosessene.

Deltakerne på frokostmøtet fikk teste dette nettverktøyet og diskutere hvordan det kan implementeres i egne organisasjoner. For Talent Norge representerer kurset et veiskille som muliggjør tydeligere krav til refleksjon, tiltak og evalueringer i de programmene de støtter.

Nettkurset som ble lansert er ikke bare relevant, men også nødvendig for å skape et kulturliv som inkluderer alle, og gir den bredden norsk kulturliv trenger for å blomstre, både nasjonalt og internasjonalt.

Utvikling av kurset er finansiert med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Norsk Tipping, og er knyttet til samarbeidsprosjektet "Sammen om Like muligheter". Mer om dette kan du lese her:

 

Sammen om like muligheter

Sammen om like muligheter

Sammen om like muligheter
23. august 2022

Programmet Sammen om Like Muligheter lansert på Arendalsuka

Tore Øvrebø og daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad stod sammen på scenen under Arendalsuka for å lansere et femårig program som skal styrke inkludering innenfor kunst, kultur og idrett.

Programmet Sammen om Like Muligheter lansert på Arendalsuka

Miniportrett: Elisa Pirir

Talent Norge og Norsk Tipping har etablert et samarbeid med mål om å bidra til like muligheter på toppnivå innenfor kunstfeltet. Det har resultert i flere initiativer og konkrete prosjekter.

Miniportrett: Elisa Pirir