Sitter du med en artist, låtskriver eller produsent i magen?

16.05.2023 / Skyt fart på en internasjonal musikkarriere med LIMPI.

Talent Norge og LIMPI (Lillehammer Institute of Music Production and Industries) er svært fornøyde etter det første året med samarbeid. Av omlag 500 kandidater ble til slutt 48 artister, låtskrivere og produsenter håndplukket til historiens første kull på LIMPI. I juni skal talentene fortsette sine profesjonelle karrierer blant annet i Norge, Sverige og USA.

Nå er muligheten her igjen, og interesserte talenter kan på www.limpimusic.com laste opp en smakebit av egen musikk, og registrere seg som søker for året 2019-2020. Søknadsfristen er 30. april.

– LIMPI har som mål å sette unge talenter og bransjen i kontakt, la de møtes, bli kjent og inspirere hverandre, sier grunnlegger Magnus Beite.

Gjennom et 10-måneders program får talentene verktøy og perspektiver som skal til for å omsette sitt talent og lykkes i den internasjonale musikkindustrien.

De unge talentene sitter på nøkkelen til morgendagens musikk, mens bransjen sitter på kunnskapen om hvordan alt fungerer. Det er mange som faller fra fordi de ikke finner veien inn i bransjen. Her kommer vi inn. Dette er et tilbud jeg skulle ønske jeg hadde da jeg var ung, forteller Beite.

LIMPI holder til i et gammelt kinolokale i Lillehammer sentrum. I kjelleren har de bygget 16 studioer hvor elever og mentorer bruker mesteparten av tiden. Foruten en rekke workshops og foredrag, ligger hovedfokuset på å produsere musikk.

– Det viktigste for oss er at dette er ekte. Vi produserer musikk som vi faktisk presenterer til bransjen og får reelle tilbakemeldinger på, sier Beite.

Internasjonalt miljø

Hverdagen på LIMPI ser omtrent slik ut: Elevene produserer minst én låt i uka. Hver uke blir man satt i team på to eller tre, som gjerne består av en produsent, en artist og en låtskriver. Teamene produserer musikk kontinuerlig, med viktig input fra internasjonale mentorer fra musikkbransjen.

– Mentorene kommer fra imponerende bransjenavn, som Stargate og Sony Music, i tillegg til noen internasjonale navn, som Emily Warren. Skal du bli en stor musiker må du sikte internasjonalt, og derfor kjører vi all undervisning på engelsk. Vi har et internasjonalt miljø her, med elever fra mange forskjellige land, sier Beite.

Emily Madeleine Harbakk (24) er en av 48 unge talenter som utgjør LIMPIs første kull. Hun mener året har vært avgjørende for hennes musikalske utvikling.

– Låtene vi produserer blir faktisk pitchet til bransjen. For noen uker siden var en av Stargate-gutta her, og han pitchet tre LIMPI-sanger til Sam Smith. Vi får besøk av en haug med artister, og får i oppgave å lage hitlåter for dem. Den ene artisten vi pitchet til ville også bruke låta vår. Det er helt vilt, sier Harbakk.

I august reiser Harbakk og fire andre for å “make it i LA!”

Nå leter LIMPI etter nye talenter med internasjonale ambisjoner. Ikke glem å søke innen 30.april!