Slagkraftig mentormøte i Bergen

16.05.2023 / I år er det for første gang med en slagverkduo i Crescendos mentorprogram. PERCelleh, som består av Kristoffer Almås og Bjørn Christian Svarstad, beskrives som både virtuose, røffe, fisefine og rocka. På Festspillene i Bergen medvirket PERCelleh på tre forskjellige konserter med Bergen Filharmoniske orkester, Kremata Baltica og ikke minst sammen med sin hovedmentor i Crescendoprogrammet, den verdenskjente skotske perkusjonisten Colin Currie.

Colin Currie var navnet som stod øverst på ønskelisten for de to. At de kunne få ham som mentor var derimot ikke noe de hadde turt å håpe på. – På det første møte med Crescendo tok det litt av, ler de to. Vi visste ikke at programmet var så omfattende. Vi tenkte vi kanskje måtte velge en av de lærerne vi hadde fra før av som mentor.

Konserten de holdt sammen under festspillene 4. juni har de øvd på siden i fjor høst og inneholdt blant annet et av Colin Curries favorittstykker «Rain Tree» av Toru Takemitsu, i tillegg til stykker av Dave Maric og Rolf Wallin.

Konserten ble et definitivt høydepunkt for slagverkdouen, men ikke minst det å være med i et mentorprogram synes de er en veldig verdifull erfaring: Det å se at folk jobber for at vi skal synes er noe vi ikke har opplevd førUnder oppholdet i Bergen fikk de blant annet omtale på BT.no, samt at konserten deres med Colin Currie ble annonsert på førstesiden i papiravisen. Som en del av Crescendoprogrammet stod også workshoper på programmet der de fikk gode innspill til hvordan de kunne utvikle seg videre. – Det er ikke så vanlig at slagverkere i vår posisjon får disse mulighetene, så vi føler oss heldige , sier gutta i PERCelleh.

Med sin solide karriere internasjonalt og lange erfaring delte Colin Currie noen gode råd, også utenom det rent musikalske. Twitter-kontoen PERcelleh opprettet de etter møtet med Colin har allerede vist seg å være et effektivt grep. Mens de var i Bergen fikk de en forespørsel fra en amerikansk komponist som lurte på om han kunne skrive et stykke til dem. 

9. juni stod de igjen på scenen sammen da Bjørn Christian holdt sin masterkonsert ved Norges Musikkhøgskole. Kristoffer Almås går selv på Syddansk Musikkonservatorium i Odense.

Les mer om talentprogrammet Crescendo her.

Foto: Crescendo/Audun Berdal