Søker sangere til nystartet sommerakademi

12.03.2018 / Det Norske Jentekor (DNJ) arrangerer for første gang Sommerakademi, i samarbeid med organisasjonen Ung i Kor. Nå søker de sangere til Sommerakademiet, med søknadsfrist 1. mars.

Sommerakademiet arrangeres 13. – 16. august på Sentralen i Oslo sentrum. I løpet av disse dagene vil deltagerne få undervisning i korsang, dirigentkurs, hørelære, sangtimer, lytting, arrangering og scenisk kurs. Torsdag avsluttes akademiet med en konsert for foreldre og bekjente.

Sangere som har lyst å søke seg til Sommerakademiet må være jenter mellom 12 – 18 år, og for å bli med må man sende inn en søknad med blant annet en lydfil.

Se detnorskejentekor.no/sommerakademi/ for flere detaljer. Søknadsfristen er 1. mars.

Opplev DNJ på Oslo kirkemusikkfestival

Det er ennå lenge til Sommerakademiet i august, men i mellomtiden er det mye som skal skje for DNJ. Blant annet skal de synge Messe for livets kontraster, et nyskrevet verk av komponist Frøy Aagre. Verket fremføres i Frogner kirke 5. mars og er en del av Oslo internasjonale kirkemusikkfestival. På festivalens hjemmeside står det om verket at:

Komponisten Frøy Aagre utforsker kontrastene mellom konsonans og dissonans, klang og rytmikk. Tematisk skildrer hun blant annet kontrasten mellom fødsel og død – de største hendelsene i et menneskes liv.

Til konserten samarbeider Det Norske Jentekor med flere dyktige musikere, samt koret Schola Cantorum.

Mer om konserten finner du her: oslokirkemusikkfestival.no/index.php?kat_id=81&art_id=844
Foto: Birgit Solhaug