Solister i nord

16.05.2019 / Flere av elevene på stryk og piano ved Tromsø Kulturskole deltok på skoleårets siste talentsamling 10. – 12. mai. Samlingen ble avsluttet med en storslått konsert i Tromsø Domkirke, til stor begeistring for mange av byens innbyggere.

Tiltaket er et samarbeid mellom Tromsø Kulturskole, UiT og Senter for talentutvikling Barratt Due, som arbeider for å gi et ekstra tilbud til de mest motiverte elevene i regionen. 

Samlingen på stryk oppsummerte innholdet i de totalt fem samlingene dette skoleåret. De har blant annet jobbet med verker av Atterberg, Part, Mozart m.fl. Pianistene har hatt tre samlinger denne våren med elever fra blant annet Tromsø, Finnsnes og Alta.

Det er stort for oss å kunne samle pianister fra hele Nord-Norge for å arbeide sammen. Elevene nyter godt av å møte hverandre, og få opplevelsen av å være en del av at et miljø, sier Ramune Imenickiene, pianolærer ved Tromsø Kulturskole.

Pianistenes samling bestod av klassetimer, individuelle timer og konsert ved Pingvinen Scene 11. mai. To av pianistene fikk også mulighet til å spille Mozarts pianokonsert i A-dur med strykerne under konserten i Domkirken 12. mai. Strykerne har hatt fullt fokus på søndagens konsert, hvor solistinnslag fra flere av elevene i orkesteret har stått i fokus.

Det er utrolig å se hvor mye strykerne har vokst dette skoleåret. De har blitt mer målrettet og forstår i større grad hva som skal til for å oppnå det vi ønsker å få til, uttaler Ingerine Dahl, team-leder for strykersamlingene.

Les mer om satsingen her.

Foto: Senter for talentutvikling Barratt Due

Rädji Haga

Rädji Haga er et helt nytt talentprogram i regi av det Altabaserte musikkselskapet Hedline Arts.

Rädji Haga

Talentprogrammet FRAMR

Talentprogrammet FRAMR er Hemsingfestivalens talentprogram for klassisk musikk og folkemusikk.

Talentprogrammet FRAMR
29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program