SOLO OSLO

16.05.2023 / SOLO OSLO er et banebrytende talentprogram i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica, og viet noen av Norges mest talentfulle samtidskunstnere. Fra 1. oktober - 31. desember stilles Apichaya (Piya) Wanthiangs arbeider ut i MUNCHs 10. etasje.

SOLO OSLO er et banebrytende talentprogram i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica, og viet noen av Norges mest talentfulle samtidskunstnere. Fra 1. oktober - 31. desember stilles Apichaya (Piya) Wanthiangs arbeider ut i MUNCHs 10. etasje.

Kritikerroste Apichaya (Piya) Wanthiang har laget en pulserende lyd- og lysinstallasjon som de besøkende kan bevege seg gjennom. Til hennes utstilling er det også et tilhørende formidlingsprosjekt som Frida Rusnak står bak, og som er særskilt tilpasset blinde og svaksynte.

I MUNCHs 10. etasje får SOLO OSLO et eget utstillingslokale i «knekken» på det spektakulære bygget. Med hele åtte meter under taket gis de utvalgte kunstnerne god boltreplass til å vise frem sine arbeider.

Vi i Talent Norge gleder oss stort på vegne av Apichaya (Piya) Wanthiang og Frida Rusnak. Gjennom SOLO OSLO har de fått fantastiske muligheter for utvikling som kommer til uttrykk gjennom utstillingen. Samtidig retter vi en stor honnør til MUNCH som løfter frem nye utøvere denne måten. Gjennom SOLO OSLO gis kunstnerne tilgang til museets kompetanse, nettverk og unike utstillingslokaler, noe som må være en drøm for utøvere som sikter mot en karriere innen kunsten.

Piya og Rusnak overtar SOLO OSLO-stafettpinnen fra kunstner Sandra Mujinga og formidler Zeenat Amiri, som var de aller første talentene ut i denne utstillingsserien.   

SOLO OSLO er et talentprogram og en serie soloutstillinger i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica i fellesskap.

Se film om kunstner Apichaya  Wanthiang

Se mer informasjon om utstillingen her. 

Les mer om programmet SOLO OSLO her.

 

 

Skulpturpunkt: Ekebergparken

Prosjektet Skulpturpunkt: Ekebergparken har som ambisjon å styrke og løfte frem nye og unge kunstnere innenfor det tredimensjonale kunstfeltet.

Skulpturpunkt: Ekebergparken
09. februar 2022

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge

Idun Baltzersen har allerede godt fotfeste i svenske kunstmiljøer, men tror at ArtEx-programmet kan gi uvurderlig drahjelp til å bli et etablert navn i hjemlandet.

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge
19. januar 2022

Talent Norge presenterer Sandra Mujinga i SOLO OSLO-serien sammen med MUNCH og Canica

Sandra Mujinga er først ut i programmet, når Talent Norge sammen med MUNCH og Canica sparker i gang sin nye satsing på lokale samtidskunstnere i SOLO OSLO-serien.

Talent Norge presenterer Sandra Mujinga i SOLO OSLO-serien sammen med MUNCH og Canica