SOLO OSLO

16.05.2023 / SOLO OSLO er et banebrytende talentprogram i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica, og viet noen av Norges mest talentfulle samtidskunstnere. Fra 1. oktober - 31. desember stilles Apichaya (Piya) Wanthiangs arbeider ut i MUNCHs 10. etasje.

SOLO OSLO er et banebrytende talentprogram i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica, og viet noen av Norges mest talentfulle samtidskunstnere. Fra 1. oktober - 31. desember stilles Apichaya (Piya) Wanthiangs arbeider ut i MUNCHs 10. etasje.

Kritikerroste Apichaya (Piya) Wanthiang har laget en pulserende lyd- og lysinstallasjon som de besøkende kan bevege seg gjennom. Til hennes utstilling er det også et tilhørende formidlingsprosjekt som Frida Rusnak står bak, og som er særskilt tilpasset blinde og svaksynte.

I MUNCHs 10. etasje får SOLO OSLO et eget utstillingslokale i «knekken» på det spektakulære bygget. Med hele åtte meter under taket gis de utvalgte kunstnerne god boltreplass til å vise frem sine arbeider.

Vi i Talent Norge gleder oss stort på vegne av Apichaya (Piya) Wanthiang og Frida Rusnak. Gjennom SOLO OSLO har de fått fantastiske muligheter for utvikling som kommer til uttrykk gjennom utstillingen. Samtidig retter vi en stor honnør til MUNCH som løfter frem nye utøvere denne måten. Gjennom SOLO OSLO gis kunstnerne tilgang til museets kompetanse, nettverk og unike utstillingslokaler, noe som må være en drøm for utøvere som sikter mot en karriere innen kunsten.

Piya og Rusnak overtar SOLO OSLO-stafettpinnen fra kunstner Sandra Mujinga og formidler Zeenat Amiri, som var de aller første talentene ut i denne utstillingsserien.   

SOLO OSLO er et talentprogram og en serie soloutstillinger i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica i fellesskap.

Se film om kunstner Apichaya  Wanthiang

Se mer informasjon om utstillingen her. 

Les mer om programmet SOLO OSLO her.

 

 

22. mai 2024

– Mentorskapet utvider definitivt horisonten min

ArtEx-deltager Mark Tholander utforsker hva som ligger i begrepene familie og fellesskap. I en eksperimenterende fase av kunstnerskapet får han råd fra mentorene Haeju Kim og Ed Atkins.

– Mentorskapet utvider definitivt horisonten min

Underskog

Underskogen, en ny satsning på Kunstnernes Hus, tar. sikte på å eksponere allmenheten for unge kunstnerskap og skape flere møteplasser mellom kunst og publikum.

Underskog

Skulpturpunkt: Ekebergparken

Prosjektet Skulpturpunkt: Ekebergparken har som ambisjon å styrke og løfte frem nye og unge kunstnere innenfor det tredimensjonale kunstfeltet.

Skulpturpunkt: Ekebergparken