Sommerakademi for 55 sangtalenter

16.05.2023 / Det Norske Jentekors Sommerakademi ble i år avholdt for andre gang på Sentralen, siste uka før skolestart.

Jentene får undervisning over fire dager i kor, dirigering, intervaller, bladsang, rytmer, og alle jentene får to sangtimer hver. Pedagogene som underviser er: Anne Karin Sundal-Ask (kunstnerisk leder), Live Maartmann, Linnea Sundfær Haug, Randi Clausen Aarflot, Åshild Kyvik Bauge, Benedikte Kruse, Silje Aker Johnsen og Jan Fredrik Heyerdahl. Produsent er Sigrun Skårberg.

Talentene i Det Norske Jentekor får en fantastisk mulighet til kunnskapsheving og utvikling gjennom å delta på Sommerakademiet i regi av Det Norske Jentekor i samarbeid med Ung i Kor. Sommerakademiet muliggjøres gjennom samarbeid med Talent Norge og Bergesenstiftelsen, og er en del av milepælsplanen i talentutvikllingen.

–Dagene foregår på Sentralen i Oslo hvor vi har flotte lokaler til undervisningen. I år har vi også vært en tur innom NRK og kjent litt på opphavet til Det Norske Jentekor som var NRKs jentekor i mange år. Her fikk vi også en innføring i musikkhistorie med fokus på alle kvinnene som det ikke står om i musikkhistoriebøkene vi blir presentert for. Vi har høyt fokus på dirigentopplæring og legger tilrette for at alle får prøve seg og de som har størst interesse får også dirigere mer, sier dirigent Anne Karin Sundal-Ask.

Improvisasjon og bevisstgjøring omkring kropp er også temaer som jentene stifter bekjentskap med.

Akademiet avsluttes med en konsert i Forstanderskapssalen som er åpen for foreldre og andre interesserte.

–Det er 55 deltagere på akademiet i 2019. Det er åpent for eksterne å søke om deltagelse på akademiet og i år har vi 11 jenter som er tilreisende fra hele landet på akademiet. Vi ønsker å jobbe videre med hvordan vi kan få denne unike muligheten til å bli enda bedre kjent i kor-Norge slik at enda flere talenter kan stifte bekjentskap med dette, og få mulighet til å heve sitt nivå og ta dette med hjem til sitt kor, sier Sundal-Ask


Vi har også hatt dirigenter som følger et kurs gjennom Ung i Kor. Disse har observert Sundal-Ask og andre av pedagogene i hvordan de arbeider med dirigering i koret og underviser i teori.

Les mer her.

Foto: Det Norske Jentekor

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers