Sommerakademi for 55 sangtalenter

20.08.2019 / Det Norske Jentekors Sommerakademi ble i år avholdt for andre gang på Sentralen, siste uka før skolestart.

Jentene får undervisning over fire dager i kor, dirigering, intervaller, bladsang, rytmer, og alle jentene får to sangtimer hver. Pedagogene som underviser er: Anne Karin Sundal-Ask (kunstnerisk leder), Live Maartmann, Linnea Sundfær Haug, Randi Clausen Aarflot, Åshild Kyvik Bauge, Benedikte Kruse, Silje Aker Johnsen og Jan Fredrik Heyerdahl. Produsent er Sigrun Skårberg.

Talentene i Det Norske Jentekor får en fantastisk mulighet til kunnskapsheving og utvikling gjennom å delta på Sommerakademiet i regi av Det Norske Jentekor i samarbeid med Ung i Kor. Sommerakademiet muliggjøres gjennom samarbeid med Talent Norge og Bergesenstiftelsen, og er en del av milepælsplanen i talentutvikllingen.

–Dagene foregår på Sentralen i Oslo hvor vi har flotte lokaler til undervisningen. I år har vi også vært en tur innom NRK og kjent litt på opphavet til Det Norske Jentekor som var NRKs jentekor i mange år. Her fikk vi også en innføring i musikkhistorie med fokus på alle kvinnene som det ikke står om i musikkhistoriebøkene vi blir presentert for. Vi har høyt fokus på dirigentopplæring og legger tilrette for at alle får prøve seg og de som har størst interesse får også dirigere mer, sier dirigent Anne Karin Sundal-Ask.

Improvisasjon og bevisstgjøring omkring kropp er også temaer som jentene stifter bekjentskap med.

Akademiet avsluttes med en konsert i Forstanderskapssalen som er åpen for foreldre og andre interesserte.

–Det er 55 deltagere på akademiet i 2019. Det er åpent for eksterne å søke om deltagelse på akademiet og i år har vi 11 jenter som er tilreisende fra hele landet på akademiet. Vi ønsker å jobbe videre med hvordan vi kan få denne unike muligheten til å bli enda bedre kjent i kor-Norge slik at enda flere talenter kan stifte bekjentskap med dette, og få mulighet til å heve sitt nivå og ta dette med hjem til sitt kor, sier Sundal-Ask


Vi har også hatt dirigenter som følger et kurs gjennom Ung i Kor. Disse har observert Sundal-Ask og andre av pedagogene i hvordan de arbeider med dirigering i koret og underviser i teori.

Les mer her.

Foto: Det Norske Jentekor

25. mai 2020

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp

"Entusiaster av dansemusikk i Norge må prise seg lykkelige, for Third Attempt kan bli en av de store arvtagerne. Han er noe av det beste ut av Norge de siste par årene", skriver Subjekts anmelder.

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp
22. mai 2020

– A mentoring program is refined because it helps students to advance, says master conductor and mentor Sascha Goetzel

According to the Viennese conductor Sascha Goetzel the best way to help young conducting students is to give them hands-on experience of what it is like to stand in front of an orchestra.

– A mentoring program is refined because it helps students to advance, says master conductor and mentor Sascha Goetzel
22. mai 2020

Opptakt-dirigent Daniel Reith til HarrisonParrott

Torsdag 21. mai fikk Opptakt-vinner Daniel Reith drømmen oppfylt og tilbud om fullverdig artist-management avtale med Jasper Parrott i det verdensledende managementet Harrison Parrot.

Opptakt-dirigent Daniel Reith til HarrisonParrott