Sparebankstiftelsen Hedmark og Talent Norge med tre nye satsinger

17.04.2023 / Sammen forsterker Sparebankstiftelsen Hedmark og Talent Norge satsingen på talenter innenfor skapende og utøvende kunst. Teater Innlandet UNG, Filmtalent Innlandet og Ungdomssymfonikerne er talentprogram som støttes gjennom samarbeidet. Satsingen gir karrieremuligheter for flere talenter i regionen.

Sammen ønsker Sparebankstiftelsen Hedmark og Talent Norge å bidra til et unikt tilbud for at ambisiøse kunstnere blir værende i, og satse fra Hedmarksregionen. Målet er at flere talentfulle kunstnere kan se for seg å ta steget ut i en profesjonell karriere fra Elverum, Brumunddal, Hamar, Kongsvinger, Moelv, Tynset og andre steder. Én nøkkel til det ligger hos talentprogram som setter mål om å utvikle talentfulle kunstnere til profesjonelle utøvere i regionen.

Til sammen har partene vedtatt 10 millioner kroner til finansiering av de tre talentprogrammene i 2023 og 2024, og partene har ambisjon om å støtte flere talentprogram i perioden fremover. Samtidig etableres et tverrfaglig samarbeid i regionen med søkelys på kompetanseutveksling mellom kunstfelt, sammen med et tilbud om coaching og fagsamlinger i regi av Talent Norge.

– Sparebankstiftelsen Hedmark ønsker å bygge videre på de gode erfaringene fra det etablerte samarbeidet med Talent Norge, og gjennom det få flere til å lykkes fra Hedmarksregionen. Vi er stolt av hva Teater innlandet, Fabelaktiv og Ungdomssymfonikerne får til i vår region, og vi gleder oss til å følge dem inn i en ny periode. Vi er også i dialog med aktører innenfor andre kunstfelt om å etablere nye eller videreføre etablerte program, sier Kristin Vitsø Bjørnstad, leder for Gaver og Samfunn i Sparebankstiftelsen Hedmark

Maria Mediaas Jørstad er daglig leder i Talent Norge. Hun er glad for det gode samarbeidet med Sparebankstiftelsen Hedmark og ikke minst de solide resultatene som talentprogrammene i regionen allerede har skapt. –Talent Norges mål med samarbeid med private aktører over hele landet er å tilrettelegge for regionale program av høy kvalitet tett på der hvor talentene bor. Det er med på å skape like muligheter for de som ønsker å satse på en nasjonal eller internasjonal karriere innenfor kunsten. - For å lykkes med dette er vi avhengige av sterke regionale partnere som Sparebankstiftelsen Hedmark, legger hun til.

Se mer om programmene her: 

https://www.teaterinnlandet.no/teater-innlandet-ung-utlysning/

https://www.fabelaktiv.no/filmtalent

Foto: Erika Hebbert, fra forestillingen Karons Sandkasse, Teater Innlandet