Spennende samarbeid bak prøvespillseminar

16.05.2023 / For andre år på rad har Senter for talentutvikling Barratt Due tilbudt åpne prøvespillseminarer for over 200 deltakere i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo.

Innholdet i seminarene er utviklet gjennom et spennende samarbeid mellom Johannes Martens fra Oslo-Filharmonien, Johannes Hatfield fra Norges musikkhøgskole og Anders Hall Grøterud fra Senter for talentutvikling Barratt Due.

- Vi hadde en idé om å kombinere det beste fra den profesjonelle musikken, forskningen og prestasjonspsykologien inn i et foredrag om audition og spesielt prøvespillet, etterfulgt av to timers prøvespilltrening, sier Anders Hall Grøterud fra Senter for talentutvikling, som selv er idrettspsykolog.

Også musikere fra de profesjonelle symfoniorkestre NOSO, TSO, BFO, SSO, KSO og OFO har deltatt i gjennomføringen, der også kulturskolene i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand har hatt viktige roller med tilretteleggingen. Under prøvespilltreningen ble deltakerne invitert til å praktisere et selvvalgt stykke foran de andre eller øve på repertoaret til Ung Filharmoni som har sitt prøvespill i desember.

Seminarene er støttet av Dextra Musica og Crescendo Ung Filharmoni.

Foto: Senter for talentutvikling Barratt Due