Spennende vår for KonstKnekt
16.05.2023 / Talentene i KonstKnekt har deltatt på en rekke samlinger og konserter denne våren, både nasjonalt og internasjonalt. Det er også tatt opp nye talenter i satsingen.
Tidligere i år deltok KonstKnkekt på hele åtte konserter under Vinterfestspill.
-I år som i fjor var det et veldig begeistret publikum som forlot Sangerhuset etter KonstKnekt-konserten, sier Bjørn Nessjø, daglig leder i KonstKnekt. Konsertene var ledet av deres faste mestre Luiz Coelho, Walter Küssner, Christoph Hartmann og Øyvind Gimse, samt Wally Hase (fløyte), Selim Aykal (fagott), Andrej Zust (horn), Ralf Forster (klarinett), Ludwig Quandt (cello).
Høyt tempo i Berlin
Musikerne spilte fire konserter i Berlin i mai. På nasjonaldagen feiret deltakerne med spilling på 17.mai-arrangementet i regi av ambassaden og Sjømannskirken. Senere på kvelden var det duket for konsert i Blackmore’s Musikzimmer. Før de returnerte hjem spilte de også under festivalen LilleNorge og hadde konsert i Hermann Wolff-salen i Die Philharmonie.
-Det var en smekkfull sal hvor hundrevis ikke kom inn. Det var over 10.000 besøkende på konsertene og arrangementene, hvor knekter og mestre spilte så taket løftet seg. Publikums begeistring måtte til slutt avbrytes fordi det skulle være en ny konsert rett etterpå, forteller Nessjø.
Takker av og ønsker velkommen
Fire av stryke-knektene gir seg nå i talentprogrammet.
-Jeg vil takke alle for innsatsen gjennom to år. Vi ønsker i særdeleshet de fire strykerne Ragnhild, Mirjam, Michael og Edvard, som begir seg ut i nye utfordringer lykke til og på gjensyn, enten i KonstKnekt-sammenheng, eller i forbindelse med andre musikalske knutepunkt. De har fått med seg en solid dose ballast fra KonstKnekt, sier styreleder Erling Dahl jr.
Michael vikarierte i Berliner Philharmonien uken før samlingen med svært gode tilbakemeldinger, og er nå godkjent som vikar i prestisje-orkesteret. Ragnhild vant prøvespill for 2. konsertmester ved Stavanger Symfoniorkester, men har bestemt seg for å studere videre i London.
-Vi ønsker nå velkommen fire nye talenter. Disse er Johanne Haugland (fiolin), Brage Sæbø (fiolin), Frida Siegrist Oliver (bratsj) og Hans Emil Sollesnes (cello). I tillegg forsetter Joakim Røbergshagen (fiolin) i to nye år. Vi ønsker også Jarle Aambø velkommen som nytt styremedlem. Vi hadde vårt første styremøte med ham i Berlin i mai. Han vil tilføre KonstKnekt verdifull kunnskap om prestasjonsforbedring, øvingskultur og erfaringsdeling, sier Dahl jr.
Samarbeidsavtaler
Nessjø hadde flere møter under Berlin-oppholdet, hvor det blant annet ble diskutert et samarbeid med Ensemble Berlin for april 2019. Dette er tilknyttet et prosjekt som foregår ved Princeton University N.J. US, ledet av dirigent Gustavo Dudamel.
Fra høsten 2018 knytter KonstKnekt tettere bånd til Karajan-akademiet. To av deres blåsere vil delta på KonstKnekt-samlingene – i tillegg én mentor på blås fra Berliner Philharmonien. Om ønskelig kan strykere fra KonstKnekt delta på Karajan-akademiet etter behov. KonstKnekt vil følgelig være 16 musikere fra høsten – én blåseoktett og én strykeoktett.
Dextra Musica har også inngått avtale med KonstKnekt for 3 år.
- Vi er veldig takknemlig for denne støtten som gir oss mulighet til videre utvikling av akademiet. Hele Dextras styre var til stede under Vinterfestspill; noe både Vinterfestspill og KonstKnekt verdsetter. Det å bli bedre kjent gir et enda bedre grunnlag for samarbeid, sier Nessjø.
KonstKnekt er støttet av Talent Norge, Kavlifondet og Sparebankstiftelsen DNB.
Les mer om talentprogrammet her.
Foto: KonstKnekt