Stjernesamarbeid for Talent Trondheim Kammermusikkskolen

16.05.2023 / For andre gang i år gjestet TrondheimSolistene Prinzregententheater i München. Fire talenter på stryk fra Talent Trondheim opptrådte sammen med ensemblets kunstneriske gjesteleder cellisten Alisa Weilerstein.

–Det er helt fantastisk å spille med Alisa. Det tekniske og musikalske nivået hennes er så høyt at jeg ikke klarer annet enn å smile. Hun inkluderer alle, og skaper en trygg atmosfære både under og utenom øvelsene. Jeg er utrolig heldig som får være med på så inspirerende prosjekter i studietiden min, og er veldig takknemlig for at TrondheimSolistene åpner for muligheten, forteller bratsjtalent Mari Bøe.

Siden 2017 har Weilerstein vært tilknyttet TrondheimSolistene som deres kunstneriske gjesteleder, noe som blant annet har resultert i den kritikerroste plateutgivelsen «Transfigured Night». New York Times omtalte den som «et essensielt album».

Weilerstein har en eventyrlig karriere som solocellist, og skal i inneværende sesong blant annet besøke New York Philharmonic, Houston Symphony, London Symphony Orchestra, i tillegg til sin utstrakte recital- og kammermusikkaktivitet. 

Ikke bare deler hun sin enorme musikalitet med TrondheimSolistene, hun er også mentor og forbilde for studentene tilknyttet orkestret.

Under konserten i München 26. november fremførte Weilerstein hele tre solistverk sammen med orkestret: Goliovs «Last Round», Haydns cellokonserter i D-dur og C-dur, men konserten ble avsluttet med Strauss‘ mektige «Metamorphose for 23 strings». Talentene som var med var Ivan Penjin (fiolin), Synne Fersum (fiolin), Mari Bøe (bratsj) og Live Smidt (cello). 


På bildet: Fra venstre: Mari Bøe (bratsj), Alisa Weilerstein, Live Sunniva Smidt (cello), Synne Ulstein Fersum (fiolin)
Foto: Talent Trondheim Kammermusikkskolen

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers