Stor aktivitet i FilmLab Norge denne våren

23.06.2017 / De fire FilmLab-teamene er alle i gang med kortfilmproduksjonene, og lab 4 har nylig blitt gjennomført i Kristiansand. Denne gang med fokus på videreutvikling av spillefilmprosjektene. To av prosjektene har også fått tilskudd fra Norsk filminstitutt. Nå søker FilmLab deltagere til nytt kull med søknadsfrist 5. august.

Internasjonale festivaler
Teamene i FilmLab har vært synlige internasjonalt den siste tiden. I mai deltok de fire produsentene på filmfestivalen i Cannes, hvor FimlLAb hadde et felles arrangement med produsenter fra tilsvarende svenske talentutviklingsprogrammer under overskriften “Scandinavian Talents On the Go” i den svensk-norske paviljongen. De fikk videre møte spesialinviterte gjester til en eksklusiv sesjon: Rikke Ennis fra Trust Nordisk og produsentene Ashley Horner og Katja Adomeit.

I tillegg var to av produsentene med på Producers Workshop, og én var en del av Young Nordic Producers Club.

Under Kortfilmfestivalen i Grimstad nå i juni hadde teamene i FilmLab Norge ”one-on-one” med korfilmprogrammerere fra de internasjonale festivalene Sundance, Toronto, Venezia og SXSW. Under møtene presenterte teamene seg selv og sine kortfilmprosjekter, og festivalene fortalte om hvordan de jobber med programmeringen.

Tilskudd fra Norsk filminstiutt
I løpet av våren har to  av teamene har fått støtte fra Norsk filminstitutt til prosjektene de søkte seg inn i FilmLab med. Kortfilmprosjektet “Virgins4Lyfe” har fått produksjonsstøtte, og langfilmprosjektet «Ebba & the Lover» har fått idéutviklingsstøtte fra Nye veier.

Lab 4 i Kristiansand
9 – 14. juni ble Lab 4 gjennomført i Kristiansand. Kirsten Bonnén Rask og Sørnorsk filmsenter var vertskap for laben som hadde hovedfokus på utvikling av spillefilmprosjektene. Produsentene Kim Magnusson og Annika Bellander Rune var blant de inviterte mentorene.

Søker deltakere til nytt kull
Andre runde av FilmLab Norge har oppstart til høsten. Søknadsfristen er  5. august.

For å  søker seg inn i programmet må man søke seg inn med et lengre prosjekt (f. eks. spillefilm eller dramaserie). Gjennom fem laboratorier vil man utvikle og produsere en kortfilm basert på prosjektet teamet søkte seg inn med. I tillegg til labene vil hvert enkelt team motta produksjonstilskudd til kortfilmen og individuell veiledning. Resultatet er en selvstendig kortfilm som skal synliggjøre filmskapernes visjon, stemme og talent.

FilmLab ønsker seg historier fra hele landet og fra begge kjønn. Programmet er åpent for filmskapere fra hele Norge.

Les mer om FilmLab Norge og søknadsprosessen her: www.filmport.no/Mediefabrikken/Articles/FilmLab—nytt-nasjonalt-talentutviklingsprogram/