Stor suksess for Nasjonalballetten UNG

13.06.2016 / Nasjonalballetten UNG har i vår hatt stor suksess med sin første forestilling som kompani.

«De fremstår som en meget homogen gruppe, og de burde alle ha en strålende fremtid foran seg, enten det blir i Bjørvika eller i andre kompanier», skrev VG, og gav forestillingen terningkast fem.

«Nasjonalballetten UNG leverer et løfterikt fotavtrykk med denne debuten», meldte Vårt Land.

Etter fire vellykkede forestillinger på Scene 2, var danserne i mai på sin første turné til Haugesund, Stavanger og Larvik. Kompaniet høstet stor begeistring i de tre byene, og i tillegg til forestillinger bød noen av UNGs dansere også på workshoper med lokale danseelever. Etter hver turnéforestilling møtte kompaniet en gruppe elever fra det lokale dansemiljøet som hadde vunnet stipend fra Norsk Tipping, turnéens sponsor. Dette var flotte møter der UNG fikk vist sine evner som gode og seriøse ambassadører for DNO&B og for dansekunsten.

I august starter oppkjøringen til Romeo og Julie sammen med breakegruppa Kingwings Crew og sangere fra Nasjonaloperaen. Premieren er 23. september, og etter tre utsolgte forestillinger på Operaens Scene 2, blir det turné til Bergen, Trondheim og Kristiansand.

Om Nasjonalballetten UNG
Nasjonalballetten UNG ble lansert våren 2015 og består av ti norske og utenlandske talenter mellom 17 og 23 år. Kompaniet er en flerårig satsning på unge dansere – muliggjort av Talent Norge AS, Statkraft, Sparebankstiftelsen DNB og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse – med målsetning om å samle noen av de beste unge danserne i Norge og i verden under Operaens tak.

Les mer på hjemmesidene til Den Norske Opera og Ballett: http://operaen.no/
Foto: Erik Berg