Storslått utstillingsåpning på Astrup Fearnley Museet

28.01.2019 / 24. januar var det duket for den offisielle åpningen av utstillingen Sol og vår i januar – Neste generasjon norsk samtidskunst. Verk fra seks kunstnere fra satsingen Plattform for ung norsk kunst og kritikk skal pryde museets hovedutstilling hele våren.

Det myldret av spente publikummere da Astrup Fearnley Museet åpnet dørene for publikum til Sol og vår i januar – Neste generasjon norsk samtidskunst. Direktør ved Astrup Fearnley Museet Gunnar B. Kvaran, daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad og ordfører i Oslo, Marianne Borgen åpnet utstillingen.

– Sol og vår i januar klinger godt i mine ører. Utstillingen skaper i kraft av sin tittel positive forventninger om en ny generasjon med norske samtidskunstnere, sa ordfører Marianne Borgen.

Under utstillingsåpningen spilte også deltakere i talentsatsingen KonstKnekt, mens elektronikatalentet Ra-shidi fra Cloud Exit var DJ senere på kvelden.

– Dette er blitt en utrolig flott utstilling. Jeg håper at den får et langt liv, og at vi ser mye til disse kunstnerne fremover, sa daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

Plattform for ung norsk kunst og kritikk er et samarbeid mellom Astrup Fearnley Museet, Talent Norge og Stiftelsen Fritt Ord. Satsingen tar utgangspunkt i en modell hvor seks unge kunstnere er koblet opp mot seks skribenter – og seks kunstsamlere. Kunstnerne lager verk til utstillingen, kunstskribentene gjør en grundig drøfting av verkene, mens kunstsamlerne har bidratt med beløpet til støtte i arbeidet, og blir eiere av kunstverket i etterkant.

Bli bedre kjent med modellen og de involverte i talentsatsingen her.

Sol og vår i januar – Neste generasjon norsk samtidskunst kan besøkes helt frem til 5. mai på Astrup Fearnley Museet. Mer informasjon om utstillingen finnes her.

Les mer om bakgrunnen for talentsatsingen her.

Skulpturpunkt: Ekebergparken

Prosjektet Skulpturpunkt: Ekebergparken har som ambisjon å styrke og løfte frem nye og unge kunstnere innenfor det tredimensjonale kunstfeltet.

Skulpturpunkt: Ekebergparken
29. september 2022

SOLO OSLO

SOLO OSLO er et banebrytende talentprogram i regi av MUNCH, støttet av Talent Norge og Canica, og viet noen av Norges mest talentfulle samtidskunstnere.

SOLO OSLO
09. februar 2022

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge

Idun Baltzersen har allerede godt fotfeste i svenske kunstmiljøer, men tror at ArtEx-programmet kan gi uvurderlig drahjelp til å bli et etablert navn i hjemlandet.

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge