Strykeorkesteret 1B1 tar New York med storm

09.05.2016 / I mai gjester orkesteret 1B1 New York, sammen med flere av de fremste instrumentalistene i verden. Sammen lager de en minifestival fra 4. – 14. mai på scenen National Sawdust, den toneangivende scenen for klassisk og samtidsmusikk i New York.

Kunstnerisk leder Jan Bjøranger føler dette samarbeidet er unikt, både for 1B1, og for den klassiske musikkverdenen:

– Det er ikke så ofte klassiske, norske musikere får denne typen mulighet til å eksponere seg for et bredere publikum, og det er en mulighet vi griper med stor takknemlighet og begeistring. Det er også ekstra gøy å kunne få presentere flere av flere av våre norske og europeiske favorittmusikere på scenen med oss, sier han.
Strykeorkesteret 1B1 var Talent Norges første satsing, og det er spennende å følge med på hvordan unge, norske ensemblet oppnår suksess internasjonalt med sin originale og nyskapende versjon av klassisk musikk.

– 1B1 har på kort tid etablert seg som et lysende eksempel på talentutvikling på høyt nivå. Vi er imponert over hvordan det unge orkesteret har klart å markere seg internasjonalt og er stolte over å kunne bidra til at arbeidet kan fortsette, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

Fra Spellemannpris til Wilco og Stian Carstensen
Blant musikerne 1B1 har med seg på scenen i New York, finner man den meritterte østerrikske fiolinisten Benjamin Schmid, Wilco-trommeslageren Glenn Kotche, New York-perkusjonisten Damien Bassmann og multi-instrumentalisten Stian Carstensen, bl.a. kjent fra Farmers Market.

Orkesteret skal fremføre flere verker skrevet for anledningen. Etter konsertene på National Sawdust gir ensemblet også en serie konserter i historiske Church of Trinity Wall Street. Konsertserien er en del av en større satsning på 1B1 fra National Sawdust, med flere minifestivaler i årene som kommer.

1B1 vant i fjor Spellemannsprisen for albumet Holmberg Variations (Simax).
Les mer om 1B1 her.