Suksess for FilmLab-deltakere

16.05.2023 / FilmLab-utviklede «Virgins 4 lyfe» er nominert til Beste norske kortfilm og fire FilmLab-deltakere får støtte fra Norsk filminstitutt (NFI).

-Vi er veldig stolte av FilmLab-deltakerne. Allerede etter to år ser vi at FilmLab bidrar til at talentene hevder seg både på festivaler og i tildelingsrundene, sier prosjektleder i FilmLab, Anders Fristad Rudolph. 

FilmLab Norge er et talentutviklingsprogram for unge filmskapere som befinner seg mellom endt utdanning og profesjonelt virke. Denne våren kan talenter fra både kull 1 og 2 glede seg over gode resultater. 

Støtte til fire av tolv prosjekter 

Idéutvikling Nye veier ved NFI har gitt tilskudd til tolv nye prosjekter. Fire av disse går til deltakere fra de to første kullene av FilmLab: 

- Julia Lindström har fått støtte til et spillefilmprosjekt som hun utvikler i FilmLab sammen med manusforfatter Amy Black Ndiaye og produsent Hege Hauff Hvattum. 

- Ingrid Stenersen, Jørgen Færøy Flasnes og Johanna Pyykkö har fått støtte til nye prosjekter; Ingrid til dokumentar, Jørgen og Johanna til dramaserie.  

Julia og teamet hennes har også fått produksjonstilskudd til kortfilmen «Loading». Kortfilmen utvikles som en del av FilmLab, og fikk støtte i forrige tildelingsrunde fra NFI. 

Konkurrerer i toppen 

I juni arrangeres den store Kortfilmfestivalen i Grimstad. Festivalen er en viktig møteplass for unge så vel som etablerte filmskapere og filmmiljø i Norge. 

Her er FilmLab-utviklede «Virgins 4 lyfe» nominert til Beste norske kortfilm.  Filmen er regissert av Thea Hvistendahl, manus er skrevet av Sofia Lersol og filmen er produsert av Andrea Berentsen Ottmar. De var del av FilmLab kull 1. 

Andre FilmLab-deltakere konkurrerer også med sine filmer, som er laget utenom programmet. Ingrid Stenersen er nominert med filmen «Blood», mens produsent Stine Blichfeldt og manusforfatter Ulrikke Benestad deltar med filmen «Semper Fi» (regissert av Iain Forbes). 

Les mer om FilmLab Norge her.

Foto: Stillbilde fra filmen «Virgins 4 lyfe»