Supertorsdag i Trondheim

20.05.2019 / Med Trondheim Symfoniorkester- og Opera som vertskap fikk unge talenter i Midt-Norge prøve seg som profesjonelle musikere i konserten Unge Lovende, Supertorsdag den 25. april. 58 ungdommer har deltatt som musiker side-by-side, kammermusiker eller som solist med Trondheim symfoniorkester.

Programmet omfattet blant annet Brahms: Symfoni nr 1, 4. sats. Marquez: Danzòn nr 2 og Mussorgsky: En natt på Bloksberg. I tillegg fikk man oppleve Kulturskolens ten-piece messingensemble i samspill med symfoniorkesterets messingblåsere i Mancinis Moon River, Hazells Kraken og Noutas Japanese folk song.

Som solister fikk man høre Karen Elise Blekkan Fridtjofsen (klarinett) i Weber klarinettkonsert, Elias og Andreas Grimstad (fiolin og bratsj) i Mozarts Sinfonia Concertante, og Linn Sofie Sørlien (sang) i Schönbergs On my own fra «Les Miserables». 

– Det er et veldig viktig springbrett for å komme seg ut. Jeg vil bli musiker, og da er det avgjørende å få vise seg frem, hvem jeg er og hva jeg står for som musiker. Det er veldig interessant å komme inn i miljøet blant proffe musikere og se hvordan de jobber. Jeg er veldig glad for at Talent Trondheim er i gang, det var på tide med et sånt tilbud, sa klarinettsolist Karen Elise B. Fridtjofsen, klarinettsolist, til Adresseavisen.

I forkant av konserten ble Arve Tellefsen utnevnt til Ærespresident i Talent Trondheim. 

Unge talenter på truede instrumenter
Lørdagsskolens symfoniorkester fremførte under ledelse av dirigent Sven Olav Lyngstad hele Brahms første symfoni på sin vårkonsert i Vår Frue Kirke den 4. mai. Lørdagsskolens symfoniorkester består av 65 unge musikere i alderen 11-19 år, og takket være satsing på truede instrumenter kunne obo og fagott spilles uten profesjonell støtte.

Symfoniorkesteret har brukt vårsemesteret på å øve inn dette repertoaret, samtidig som de også har drevet med rekrutteringsvirksomhet. 17 unge strykere som forbereder prøvespill til Lørdagsskolen fikk være med å spille 3. satser fra Bizets l’Arlesienne- suite.

Les mer om satsingen her.

Foto: Talent Trondheim Kammermusikkskolen

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers